Pink Floyd και AC/DC πάνε βόλτα με Ferrari 250 GTO!

Μουσική και αυτοκίνητο διατηρούν άριστες σχέσεις. Όχι μόνο από τη συμμετοχή εξωτικών κατασκευών σε video clips ή τον διαγωνισμό μεγαλύτερης ζάντας, που κάνουν οι rappers. Στο χώρο του πενταγράμμου υπάρχουν αυθεντικοί petrolheads, που μια φόρα στο τόσο συναντιούνται και χαρίζουν στιγμές για ενθύμιο. Όπως όταν βλέπεις τον ντράμερ των Pink Floyd και τον τραγουδιστή των AC/DC, να πηγαίνουν βόλτα με Ferrari 250 GTO!

Nick Mason και Brian Johnson είναι φανατικοί λάτρεις των τεσσάρων τροχών και αμφότεροι διατηρούν συλλογές αυτοκινήτων. Σαφώς πιο εντυπωσιακή και εκτενής του Mason, μέρος της οποίας είναι η GTO που θα δούμε παρακάτω. Παρότι πανάκριβη (40 εκατ. λίρες κοστολογείται) και άκρως συλλεκτική, ο Άγγλος ντράμερ δεν τη χρησιμοποιεί μόνο σε πίστα και ιστορικά events. Για την ακρίβεια, περισσότερο την οδηγεί σαν κανονικό αυτοκίνητο, παρά τη διατηρεί ως έκθεμα γκαράζ. Ο Mason έχει πάει και τις δυο του κόρες σε γάμο με την 250 GT, ενώ έχει διασχίσει την Ευρώπη μαζί της, μέχρι το Nurburgring! Η μεγαλύτερη συνεισφορά της, ωστόσο, υπήρξε άλλη. Και ήταν κρίσιμη τόσο για την καριέρα του Mason, όσο και ολόκληρης της πορείας των Pink Floyd.

Στον απόηχο της αποχώρησης του Roger Waters, το 1985 (από το ’83 είχαν αρχίσει τα «όργανα») το συγκρότημα αποφάσισε πως η ζωή έπρεπε να συνεχιστεί μέσα από μια τουρνέ, για το 13ο άλμπουμ τους «A Momentary Lapse of Reason» (με κομματάρες όπως τα «The Dogs of War», «One Slip» και «Sorrow»). Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν χαοτική, με τη μπάντα να βρίσκεται σε νομική διαμάχη με τον Waters, τον Mason και τον πληκτρά Richard Wright εκτός ρυθμού και, μέσα σε όλα, να αποφασίζουν για περιοδεία πριν ολοκληρωθεί ο δίσκος. Ο Waters είχε απειλήσει πολλούς διοργανωτές στις Η.Π.Α. πως αν υποστήριζαν συναυλίες του συγκροτήματος, υπό το όνομα «Pink Floyd», θα κινείτο νομικά εναντίον τους.

Εντός τέτοιου χαμού, David Gilmour και Nick Mason αναγκάστηκαν να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την περιοδεία. Ο Mason παραλίγο να χωρίσει με τη γυναίκα του, με την 250 GTO να χρησιμοποιείται ως ενέχυρο για τη διεξαγωγή του tour, το 1987! Πολλοί υποστηρίζουν πως αν δεν είχαν πραγματοποιήσει εκείνη την περιοδεία, οι Floyd θα διαλύονταν τότε (τελικά άντεξαν μέχρι το 1995, επανενώθηκαν το 2005, ξαναδιαλύθηκαν επί τόπου, και έκαναν νέο reunion το 2012 μέχρι το 2014). Πάμε μια βόλτα, λοιπόν, με τους δυο θρύλους του ροκ και τον «σωτήρα» μιας από τις πιο επιδραστικές μπάντες όλων των εποχών

Get it on Google Play Download on the App Store