Πίσω από το Kia XCeed η Supra στον τάρανδο! (+video)

Το τεστ αποφυγής ταράνδου είναι μια δοκιμασία που αποδεδειγμένα, μπορεί να ζορίσει μέχρι καθαρόαιμες σπορ κατασκευές. Ρίξτε μια ματιά στις επιδόσεις της Alpine A110 και θα καταλάβετε. Για να κάνουμε έναν παραλληλισμό με το ποδόσφαιρο και το κύπελλο, η δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Εκεί όπου το Kia XCeed μπορεί να κερδίσει την Toyota Supra!

Δείτε επίσης: «Σφίχτηκε» το νέο VW Golf στον τάρανδο

Το km77.com δοκιμάζει σχεδόν όποιο νέο μοντέλο κυκλοφορεί. Για το τρέχον έτος, το ρεκόρ υψηλότερης επίδοσης ανήκει στο XCeed 1.4 T-GDI με 79 χλμ./ώρα. Η Toyota Supra πήρε θέση στον πρώτο διάδρομο ως φαβορί όχι μόνο για την κατάληψη της μέχρι τώρα κατάταξης, για το 2020, αλλά για μία εκ των κορυφαίων επιδόσεων στο ιστορικό του ισπανικού site. Από πλευράς χαρακτηριστικών και κατηγορίας, δεν τίθεται η παραμικρή έννοια σύγκρισης. Μικρομεσαίο crossover το ένα, εστιασμένο sportscar το άλλο. Ο «τάρανδος» όμως, είναι ο μοναδικός τομέας όπου αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους, δίχως αστερίσκους και ξεσηκωμούς.

Δείτε ακόμα: Φθηνότερο από 1.000άρι Honda Civic το νέο Kia K5!

Στο πέρασμα των τριών διαδρόμων λοιπόν, η Supra κατάφερε να περάσει δίχως να ρίξει κώνο στα 77 χλμ./ώρα. Ήτοι 2 χλμ./ώρα λιγότερα από το XCeed! Ακόμα πιο τιμητικό για το κορεατικό crossover, το γεγονός πως όταν το κουπέ της Toyota επιχείρησε να περάσει με 79 χλμ./ώρα έβγαλε μούτρα, ακούμπησε τον τελευταίο εξωτερικό κώνο του δεύτερου διαδρόμου και πήρε από κάτω τον πρώτο εσωτερικό του τρίτου. Ακόμα και στα 80 χλμ./ώρα, αν αντιπαραβάλουμε τις δυο προσπάθειες, θα δούμε ότι το XCeed έφτασε πολύ πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δοκιμασίας. Το Kia χτύπησε μόλις μία κορύνα, στο μέσο του τρίτου διαδρόμου. Η Supra, αντίθετα, έστειλε δυο από τον δεύτερο κι άλλον ένα από τον τρίτο, με σαφώς πιο απότομες αντιδράσεις. Δείτε παρακάτω τις δυο προσπάθειες back to back

Διαβάστε επίσης: Toyota: η 2.0 λτ. Supra πατάει καλύτερα από τη μεγάλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κορυφαία επίδοση μοιράζεται «δια του τρία», ανάμεσα στην Porsche 991 Turbo S, το Ford Focus 1.5 EcoBoost και το Tesla Model 3 (83 χλμ./ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store