Ποια είναι η τιμή του πολυτελούς Hyundai Staria;

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, η Hyundai παρουσίασε το μεγάλο πολυχρηστικό της όχημα Staria, το οποίo αν μη τι άλλο ξεχωρίζει για τον ασυνήθιστο και φουτουριστικό σχεδιασμό του εμπρός τμήματός του. Προς το παρόν, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης διατίθεται μόνο στη Γερμανία και στην πλούσια έκδοση Signature, στην τιμή των 56.150 ευρώ!

Αναμφίβολα, τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει μπροστά, χάρη στο ιδιαίτερο ντιζάιν του. Στο κοντό σε μήκος εμπρός άκρο διακρίνεται το λεπτό οριζόντιο φως ημέρας LED που εκτείνεται από άκρη σε άκρη, η τεράστια ορθογώνια μάσκα και τα κάθετα φωτιστικά σώματα LED. Παράλληλα, οι μπρονζέ αποχρώσεις σε διάφορα σημεία, προσθέτουν ένα τόνο πολυτέλειας. Πληθωρικό είναι όμως και σε διαστάσεις, αφού το Staria έχει μήκος 5.253 χλστ., πλάτος 1.997 χλστ., ύψος 1.990 χλστ. και μεταξόνιο 3.273 χλστ.!

Η πολύ πρακτική «λιμουζίνα» είναι αναμενόμενα πολύ γενναιόδωρη και σε χώρους. Παρέχει μεγάλες ανέσεις σε έως 7 επιβάτες, ενώ περιλαμβάνει καθίσματα – πολυθρόνες που ανακλίνονται αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού, παίρνοντας «θέση χαλάρωσης». Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα, όπως είναι -μεταξύ άλλων- όλα τα γνωστά στοιχεία ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, δυο ηλεκτρικές συρόμενες πόρτες, ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bose, 3ζωνικό κλιματισμό, δερμάτινες επενδύσεις Nappa, infotainment με οθόνη 10,25 ιντσών, ζάντες 18 ιντσών κ.λπ. Αργότερα θα λανσαριστεί και πιο οικονομική έκδοση, με τιμή που εκτιμάται κοντά στις 40.000 ευρώ.

Για την κίνησή του φροντίζει ο ντίζελ 2.2 CRDi, ισχύος 177 ίππων στις 3.800 σ.α.λ. και με ροπή 430 Nm στις 1.500-2.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, με μετάδοση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Το 2WD επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,4 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα, ενώ μεικτή κατανάλωση και εκπομπές CO2 είναι 8,5 λτ./100 χλμ. και 222 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Get it on Google Play Download on the App Store