Ποια μοντέλα έχουν τα καλύτερα εσωτερικά;

Οι περισσότεροι δίνουν πολλή μεγάλη προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, αγνοώντας πως στο εσωτερικό του θα περάσουν όλες τις ώρες της οδήγησης. H σχεδίαση, η ποιότητα, η εργονομία, τα gadgets (βλέπε οθόνες) και το ευρύτερο περιβάλλον της καμπίνας είναι τα στοιχεία με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος συνεχώς ο οδηγός, αλλά και οι επιβάτες, κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων. Ποια μοντέλα έχουν τον καλύτερο εσωτερικό κόσμο;

Το Ward’s Auto δημοσίευσε το ετήσιο top 10 με τις κορυφαίες καμπίνες επιβατών σε καινούργια αυτοκίνητα, που προέκυψαν έπειτα από την πρόκριση 21 μοντέλων ως φιναλίστ. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αίσθηση που λαμβάνουμε από τα λανσαρίσματα των εταιριών, οι οποίες δίνουν έμφαση στα ηλεκτρικά και τα SUVs. Από τους 21 φιναλίστ μόνο 4 δεν ανήκουν σε κάποια κατηγορία crossover, ενώ 8 εξ αυτών κινούνται αποκλειστικά με ρεύμα. Από αυτούς τους 8 εκπροσώπους του ηλεκτρισμού, οι 5 κατάφεραν να περάσουν στην τελική δεκάδα και να αποσπάσουν βραβείο. Κάτι που πιστοποιεί την προσοχή των εταιριών στα εσωτερικά των EVs, αλλά και τη φαντασμαγορία που επιφυλάσσουν για τους επιβάτες μέσω των μεγάλων οθονών, των φουτουριστικών γραμμών κλπ.

Η αξιολόγηση βέβαια περιέλαβε όχι μόνο τη σχεδίαση, την ποιότητα, την τεχνολογία και την παρουσία ψηφιακών εφαρμογών, αλλά και την ευχρηστία τους. Τα ταμπλό σχεδόν όλων των μοντέλων είναι «διαστημόπλοια», αλλά μόνο 10 κατάφεραν να αποσπάσουν κορυφαίες διακρίσεις. Η παρουσία τριών αμερικανικών αυτοκινήτων δεν προκαλεί έκπληξη, καθότι η έρευνα αφορά την αγορά των Η.Π.Α., ενώ το ίδιο ισχύει για τη διπλή εκπροσώπηση της Κορέας καθώς Hyundai, Genesis και Kia συνηθίζουν να διαπρέπουν σε έρευνες ικανοποίησης και αξιοπιστίας. Land Rover και Jeep αντίθετα είθισται να βρίσκονται στο ακριβώς αντίθετο άκρο, αλλά φαίνεται πως οι εσωτερικές χάρες των μοντέλων τους κερδίζουν περισσότερο το κοινό. Η BMW ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στους νικητές, ενώ η Nissan η μόνη από πλευράς Ιαπωνίας.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα, με κάθε μοντέλο να αποσπά βραβείο για την κατηγορία του (βλέπε αστερίσκο δίπλα), αλλά και το top 21 καλύτερων εσωτερικών:

BMW i7*

Cadillac Lyriq*

Ford F-150 Lightning*

Genesis GV60*

GMC Hummer*

Hyundai Palisade*

Jeep Wagoneer L*

Kia Sportage Hybrid*

Kia Sportage 2022 tablo

Land Rover Range Rover*

 

Nissan Ariya*

Chevy Trax

Honda CR-V Hybrid

Lexus RX 500h

Mazda CX-50

Mercedes EQB

 

Mitsubishi Outlander PHEV

Toyota Prius

Volvo C40

Volkswagen Arteon

 

Get it on Google Play Download on the App Store