Ποια Toyota φτιάχνονται στην Τουρκία;

Οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν εργοστάσια σε διάφορες χώρες του κόσμου, έτσι ώστε να καλύψουν την ζήτηση και τις διαφορετικές ανάγκες που υπάρχουν. Διαφορετικά, ένα μόνο εργοστάσιο παραγωγής στον τόπο καταγωγής θα ήταν αδύνατο να κατασκευάσει αυτοκίνητα που να προορίζονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δείτε ακόμα: Toyota Corolla 1.8 Hybrid Vs VW Golf 1.5 TSI

Για παράδειγμα, στην Κίνα, στην Ιαπωνία και στις Η.Π.Α. πωλούνται αυτοκίνητα που είναι εντελώς άγνωστα στην Ευρώπη ή και το αντίστροφο. Ακόμα και όταν πρόκειται για ίδια αυτοκίνητα, μπορεί να έχουν άλλες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και κινητήρες, λόγω των διαφορετικών αναγκών, ακόμα και λόγω φιλοσοφίας ή του φορολογικού καθεστώτος της κάθε χώρας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι μέθοδοι παραγωγής και τα στάνταρντ ποιότητας δεν διαφέρουν. Για παράδειγμα δεν μπορεί να διακρίνει κανείς διαφορές στην ποιότητα ενός αυτοκινήτου που η σεντάν έκδοσή του παράγεται στην Τουρκία, ενώ η χάτσμπακ προέρχεται από την Αγγλία.

Δείτε ακόμα: Το γεμάτο καινοτομίες Toyota πριν 25 χρόνια!

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την πολύ δημοφιλή στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο Toyota. Τα μοντέλα που πωλούνται στην Ελλάδα προέρχονται από διάφορα μέρη του πλανήτη, όπως είναι από τη Γαλλία (Yaris, Proace), τη Νότιο Αφρική (Hilux), την Ιαπωνία (Prius, GT86, RAV4 και Land Cruiser), την Αγγλία (Corolla 5d), την Τσεχία (Aygo) και την Τουρκία.

Δείτε ακόμα: Τι συμβολίζει το σήμα της Toyota;

Εκεί παράγεται το Corolla Sedan και το C-HR, ανεξαρτήτως έκδοσης και κινητήρα. Μπαίνοντας κανείς στο εσωτερικό του Αγγλικής παραγωγής Corolla Hatchback και σε εκείνο του Corolla Sedan από το τουρκικό εργοστάσιο, δεν θα δει καμία διαφορά σε επίπεδο κατασκευής και ποιότητας γενικότερα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που μετράνε πολύ τον τόπο παραγωγής του αυτοκινήτου και τους χτυπάει άσχημα όταν ακούνε ότι προέρχεται από την Τουρκία. Και δεν είναι μόνο τα δύο μοντέλα της Toyota, αλλά και πολλά ακόμα διαφόρων εταιρειών (Honda, Hyundai, Renault, Fiat, Ford, Mercedes κ.λπ.).

Δείτε ακόμα: Ποια λάδια βάζουμε στα μοντέλα της Toyota; (+video)

Το εργοστάσιο Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) που βρίσκεται στην επαρχία Σαγγάριου, 150 χλμ. περίπου ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1994. Η αρχή έγινε το με το Corolla, ακολούθησε το Corolla Verso και το Verso, ενώ πιο πρόσφατο είναι το C-HR και τελευταία το νέο Corolla Sedan.

Get it on Google Play Download on the App Store