Ποιο αυτοκίνητο κρύβεται σε αυτό το «αεροπλάνο»;

 

Υπάρχουν πολλές σπάνιες ομορφιές σε τέσσερις τροχούς, που δεν φέρουν κάποιο «δαφνοστεφανωμένο» σήμα. Η εντυπωσιακή δημιουργία των φωτογραφιών ανήκει σε αυτή την undergroung ελίτ.

Ονομάζεται Falcon F7, με την ονομασία να πηγάζει τόσο από πραγματικό μαχητικό αεροσκάφος (το γνωστό και μη εξαιρετέο F-16 Fighting Falcon), όσο και από επιστημονικής φαντασίας (το Millenium Falcon, από το κινηματογραφικό σύμπαν του Star Wars). To αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά και το πλαίσιο από κράμα αλουμινίου, ανθρακονημάτων και kevlar. Το συνολικό βάρος περιορίζεται στα 1.263 κιλά, παρά τη «βαριά» καρδιά που φωλιάζει στο κέντρο.

Το F7 χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη εκδοχή του LS7 κινητήρα των 7 λίτρων, από την Corvette C6 Z06 (η οποία έχει επηρεάσει και τη σχεδίαση, ειδικά πίσω). Διαθέτει ανθρακονημάτινη πολλαπλή εισαγωγής και 8 ανεξάρτητα σώματα (8πετάλουδο), με την απόδοση να φτάνει τα 630 άλογα και 813 Nm ροπής (520 ίπποι και 637 Nm εργοστασιακά). Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου (επίσης από Z06). Ηλεκτρονικά συστήματα πρόσφυσης, launch control και λοιπά παραφερνάλια απουσιάζουν, όμως ακόμα και χωρίς αυτά τα 2 κιλά ανά ίππο είναι ικανά για 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. και τελική άνω των 320 χλμ./ώρα.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, το 2014, και η παραγωγή περιορίστηκε σε μόλις 7 κομμάτια. Σήμερα διασώζονται τα 6, καθώς ένα Falcon καταστράφηκε σε τροχαίο. Ένας από τους επιζώντες δημοπρατείται, έχοντας στο κοντέρ 3.300 μίλια (5.310 χλμ.) και κάμποσα χτυπηματάκια στο αμάξωμα, δείγμα αυτοκινήτου που έχει οδηγηθεί και δεν ήταν κλειδωμένο σε γκαράζ. Η pushrod ανάρτηση αγωνιστικών καταβολών της Penske εξάλλου, δείχνει πως το F7 εξελίχθηκε για να μπαίνει σε πίστες. Τα στοιχεία άνεσης βέβαια δεν λείπουν, έχοντας premium ηχοσύστημα της JBL, δερμάτινα καθίσματα, CD player της Kenwood, ενσωματωμένο iPad στο ταμπλό (2014, μην ξεχνιόμαστε) και αφαιρούμενη οροφή.

Η τιμή -προς το παρόν- ανέρχεται στις 75.000 δολάρια (63.000 ευρώ) και απομένουν 5 μέρες για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας.

Get it on Google Play Download on the App Store