Ποιο είναι το κοινό πρόβλημα όλων των Opel;

Τα μοντέλα της Opel και κυρίως το Corsa και το Astra είναι επί σειρά ετών δημοφιλή στην Ευρώπη και στην ελληνική αγορά. Ένα μεταχειρισμένο Opel γενικά εμφανίζει καλή αξιοπιστία (πάντα μεγάλο ρόλο παίζει η χρήση και συντήρηση), αλλά σχεδόν όλα τα μοντέλα μοιράζονται ένα πρόβλημα. Τι πρέπει να προσέξει λοιπόν όποιος θέλει να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Corsa, Astra, Vectra, Zafira κ.λπ.;

Δείτε ακόμα: Ποια αυτοκίνητα βγάζουν βλάβες στον κινητήρα;

Σύμφωνα με τις αναφορές της γερμανικής TÜV και της Autobild, πολλά μοντέλα και σειρές, συχνά έχουν προβλήματα με απώλεια λαδιού. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό, αφού όταν ο κινητήρας χάνει λάδια, τότε δεν θα λειτουργεί όπως πρέπει, ενώ αν δεν το αντιληφθεί ο οδηγός και αφήσει το μοτέρ να στραγγίξει, τότε η ζημιά θα είναι πολύ σοβαρή. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι αναφέρουν οι πιο νέοι έλεγχοι των γερμανών για τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Opel.

Opel Adam

Το μίνι σικ μοντέλο της Opel, μπορεί να βγήκε το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο στην έκθεση ελέγχων της TÜV για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά δεν κατάφερε να πείσει το αγοραστικό κοινό. Σημάδια φθοράς υπάρχουν στα ελατήρια και τα αμορτισέρ, ενώ η απώλεια λαδιών είναι γνωστή και κοινή από τα υπόλοιπα αδέλφια του.

Opel Corsa

Όποιος αναζητά ένα μεταχειρισμένο Corsa, θα πρέπει να ψάξει για ένα προγενέστερο Corsa E (2014-2019). Τα φρένα πρέπει να ελεγχθούν, όπως και τα ελατήρια, αμορτισέρ και ελλείψεις στο φωτισμό. Και εδώ η απώλεια λαδιού είναι ένα από τα μειονεκτήματα.

Opel Astra

Το υπάρχον Astra K προσφέρει καλή ποιότητα στη μικρομεσαία κατηγορία, ενώ στους πρώτους ελέγχους του TÜV τα πήγε πολύ καλά. Μόνο που υποφέρει από απώλεια λαδιού από νωρίς. Το ίδιο ισχύει και για το προκάτοχο Astra J (2009-2015), το οποίο επίσης χάνει λάδια. Αδυναμίες έχουν εμφανίσει και τα ελατήρια των αναρτήσεων.

Opel Insignia / Vectra

Το Opel Insignia και το προκάτοχο Vectra εμφανίζουν καλές επιδόσεις στους ελέγχους των Γερμανών, όμως έχουν δύο βασικά ελαττώματα. Στο Insignia, όπως και στο Vectra που κατασκευάστηκαν έως το 2008, υπάρχει αυξημένη απώλεια λαδιού και προβλήματα στα ελατήρια και τα αμορτισέρ.

Opel Mokka

Άλλο ένα Opel που εμφανίζει πρόβλημα, το οποίο σχετίζεται με απώλεια λαδιού, είναι το Mokka. Το TÜV θα μπορούσε να το συστήσει ανεπιφύλακτα, όμως το Mokka έσταζε λάδια από την πρώτη γενική επιθεώρηση του TÜV.

Opel Zafira

Τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα βρίσκονται πλέον στο περιθώριο των αγοραστών λόγω της έλευσης των SUV, όμως το Zafira ήταν ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο. To Zafira C που κατασκευάστηκε έως το 2019, όπως και ο προκάτοχός του, το Zafira B, ήταν πρακτικά και ευρύχωρα αυτοκίνητα, ωστόσο αμφότερα εμφάνιζαν το τυπικό σημείο αδυναμίας της Opel: Η απώλεια λαδιού ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο. Προτιμήστε το νεότερο Zafira C.

Δείτε ακόμα: Αυτοκίνητα 10 ετών με λίγες και πολλές βλάβες

Get it on Google Play Download on the App Store