Ποιο premium SUV πήρε το double στις πωλήσεις;

Στην αθλητική ορολογία, όταν μια ομάδα παίρνει πρωτάθλημα και κύπελλο λένε ότι πήρε το double! Σαν όρος φαίνεται πως βρίσκει εφαρμογή και σε άλλους τομείς, όπως και στην στην αγορά του αυτοκινήτου, ειδικά για ένα μοντέλο που κατακτά την κορυφή σε δυο διαφορετικές κατηγορίες.

Χαράς ευαγγέλια για την κατασκευάστρια εταιρεία που κατορθώνει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο πολυτελές σε όλα του, εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πάνω του. Αξίες που έχουν αγαπηθεί από το αγοραστικό κοινό και το έχουν οδηγήσει στην κορυφή των πωλήσεων, τόσο στα premium SUV, όσο και στην κατηγορία των PHEV συνολικά!

Κι επειδή οι αριθμοί δεν ψεύδονται, το Volvo XC40 (περί ου ο λόγος) έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία το πρώτο 6μηνο στην Ελλάδα, αφού έχουν διατεθεί 754 αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και 326 plug-in hybrid (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ). Το σουηδικό SUV προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.5 & 2.0 λίτρων, με τους τελευταίους να συνδυάζονται με mild hybrid τεχνολογία, ενώ υπάρχουν κι οι PHEV εκδόσεις με την ονομασία Recharge!

Ξεκινώντας από τη βάση τη γκάμας εκεί συναντάμε την έκδοση Τ3 1.5 λτ. με τους 163 ίππους (ισχυρότερη έναντι του άμεσου ανταγωνισμού) στην έκδοση Momentum Core, με τιμή που ξεκινάει από τα 30.618 ευρώ. Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος μιας και περιλαμβάνει: 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης οδικής σήμανσης, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 9 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρας βροχής, αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.λπ.

Για όσους θέλουν κάτι δυνατότερο υπάρχουν οι ισχυρότερες επιλογές με τους 2λιτρους κινητήρες βενζίνης Β4 και Β5 με mild hybrid τεχνολογία και ισχύ 197 και 250 ίππων αντίστοιχα. Οι τιμές των συγκεκριμένων επιλογών ξεκινάνε από τα 40.023 και 48.791 ευρώ. Όσοι επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση, υπάρχει η Plugin υβριδική έκδοση του Volvo XC40, με την ονομασία Recharge, με δυο εκδόσεις κινητήρων, Τ4 και Τ5 με ισχύ 211 και 262 ίππων. Η τιμή απόκτησης για τους 211 ίππους ξεκινάει από τα 49.572 ευρώ, ενώ η δυνατότερη κοστίζει από 50.277 ευρώ. Κι επειδή το μέλλον είναι ηλεκτρικό, η Volvo δημιούργησε το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge των 408 ίππων, με τιμή από 58.020 ευρώ!

Τα έχει όλα και συμφέρει το Volvo XC40 T3

Η συγκεκριμένη έκδοση κατορθώνει να συνδυάζει ένα δυνατό κινητήρα με πλούσιο εξοπλισμό και μάλιστα σε λογική τιμή για τα όσα προσφέρει. Η κινητήριος δύναμη του XC40 T3 είναι ο 3κύλινδρος 1.500άρης με ισχύ 163 ίππων στις 5.500 σ.α.λ., με τη ροπή να αγγίζει τα 265 Nm από τις 1.850-3.000 σ.α.λ.! Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,3 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα (περιορισμένη ηλεκτρονικά όπως σε όλα τα Volvo πλέον). Η πολύ καλή απόδοση της ροπής, η κατανομή της δύναμης σε όλο το φάσμα στροφών, αλλά κι η πολύ καλή κλιμάκωση του κιβωτίου, έχει ως αποτέλεσμα η κατανάλωση να διατηρείται σε λογικά επίπεδα. Για του λόγου το αληθές η μέση εργοστασιακή κατανάλωση βρίσκεται στα 6,9 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι στα 158 γρ./χλμ.

Το Volvo XC40 φροντίζει στο έπακρο τον οδηγό και τους επιβάτες του. Τόσο με την ποιοτική καμπίνα που διαθέτει, όσο και με την ασφαλή οδική συμπεριφορά του σε κάθε είδους διαδρομή. Ξεκινώντας από την καμπίνα, αυτή ξεχωρίζει με την ποιότητα, την άνεση, αλλά και την υψηλή τεχνολογία που ενσωματώνει. Πέρα από την εντυπωσιακή, κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής Sensus Connect των 9 ιντσών για το χειρισμό του infotainment, το βλέμμα τραβάει κι ο παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών!

Σε επίπεδο κατασκευής όσο κι αν ψάξετε ψεγάδι δεν πρόκειται να βρείτε, μιας κι η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από ποιοτικά και μαλακά υλικά, με κορυφαία ποιότητα συναρμογής. Σε επίπεδο χώρων τώρα, οι επιβάτες θα βολευτούν και θα ταξιδέψουν χωρίς παραχωρήσεις, ενώ έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ 452 λίτρων. Όπως κάθε αυτοκίνητο της Volvo έτσι και το XC40 διακρίνεται για την άνεση, τη σιγουριά και την ασφάλεια που αποπνέει στο δρόμο. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις του φιλτράρουν αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, ενώ σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα κύλισης και την πολύ καλή ηχομόνωση, τα ταξίδια γίνονται μια ευχάριστη εμπειρία.

Get it on Google Play Download on the App Store