Ποιο SUV έχει γίνει αναπάντεχη επιτυχία;

Κάθε εταιρία όταν βγάζει ένα νέο μοντέλο έχει ως βασικό στόχο να φέρει πωλήσεις στη μάρκα, άρα και έσοδα. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις, που ενώ ένα καινούργιο αυτοκίνητο έχει όλα τα προσόντα για να γίνει εμπορική επιτυχία δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και τα outsider, όπως είναι κάποιες ειδικές εκδόσεις, οι οποίες έχουν αναπάντεχη ζήτηση.

Μια τέτοια περίπτωση που πιθανώς, δεν θα περίμεναν ούτε στην VW ότι θα σημειώσει σημαντικές πωλήσεις, είναι το T-Roc Cabriolet. To 5θυρο μοντέλο είναι ούτως ή άλλως επιτυχημένο και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων στην Ευρώπη, όμως το «ανοιχτό» T-Roc έχει κερδίσει τους Γερμανούς. Συγκεκριμένα, το πρώτο 5μηνο του 2021 έχει φτάσει τις 8.631 πωλήσεις από τις 29.973 του συνόλου των εκδόσεων του T-Roc, που σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 3 T-Roc που έχουν πωληθεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο στη Γερμανία είναι Cabriolet. Αν υπολογίσουμε παράλληλα ότι δεν είναι ένα φθηνό μοντέλο, με τις τιμές του (στη Γερμανία) να ξεκινούν από τις 28.165 ευρώ, τότε η επιτυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Στην Ελλάδα, το T-Roc Cabriolet πωλείται από 28.100 ευρώ το 1.0 TSI 110 PS και από 32.750 ευρώ το 1.5 TSI 150 PS DSG. Το «αέρινο» VW T-Roc των 4.268 χλστ. μήκους βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του αδελφού 5θυρου T-Roc και μοιράζεται με αυτό το ίδιο εμπρός μέρος, όμως από τις εμπρός κολόνες και πίσω είναι διαφορετικό. Η 4θέσια καμπίνα του είναι πιο στρυμωγμένη σε χώρους για τους πίσω επιβάτες, όπως και για τις αποσκευές (284 λτ.).

Το T-Roc Cabriolet διαθέτει μια υψηλής ποιότητας υφασμάτινη οροφή, η οποία ανοίγει εντός μόλις 9 δλ. Η διαδικασία αυτή γίνεται και εν κινήσει σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα, χάρη σε ένα ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό, που ασφαλίζει και απασφαλίζεται χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα. Σε ενδεχόμενο ανατροπής, οι επιβάτες προστατεύονται πρόσθετα από την πτυσσόμενη μπάρα που αναπτύσσεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προς τα πάνω και στο ύψος των πίσω προσκέφαλων.

Get it on Google Play Download on the App Store