Πωλείται Honda NSX με αύρα από «Χελωνονιντζάκια»!

Όσοι μεγαλώσαμε στις δεκαετίες του 80 και 90, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε μερικά από τα πιο επιδραστικά κινούμενα σχέδια όλων των εποχών. Τα «Χελωνονιντζάκια», ή Teenage Mutant Turtles αγγλιστί, ήταν στο επίκεντρο. Τι σχέση έχει όμως το NSX με αυτά;

Ούτε η Honda, oύτε η Acura κυκλοφόρησαν κάποιου είδους ειδική έκδοση, προς τιμήν του Ραφαέλ, του Μικελάντζελο, του Ντονατέλο ή του Λεονάρντο. Εμφανισιακά, βλέπουμε πως το μαύρο NSX πρώτης γενιάς των φωτογραφιών δεν διαθέτει αυτοκόλλητο ή όνομα σχετικό με τη δημοφιλέστατη σειρά animation. Πώς συνδέεται, λοιπόν, με τις μεταλλαγμένες χελώνες-νίντζα; Μέσω του δημιουργού τους!

Πρώτος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν ήταν άλλος από τον Kevin Eastman, που μαζί με τον Peter Laid εικονογράφησαν τις πιο μαχητικές και αγαπημένες χελώνες στα χρονικά των κινουμένων σχεδίων! Το λέει και στο βιβλίο σέρβις, όπου υπάρχει μια ζωγραφιά του Eastman με την υπογραφή του. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα άψογο δείγμα NSX MK1, με λίγο πάνω από 80.000 χλμ. στο οδόμετρο (80.806 ή 50.211 μίλια). Το αυτοκίνητο έμεινε στα χέρια του Eastman μέχρι το 2016, όταν άλλαξε χέρια. Σήμερα αναζητά τον τρίτο ιδιοκτήτη, έχοντας έναν σπάνιο συνδυασμό Berlina Black στο εξωτερικό και Ivory White επενδύσεων στο εσωτερικό.

Στο κέντρο συναντάμε τον 3.0 V6 ατμοσφαιρικό κινητήρα, με απόδοση 270 ίππων στις 7.300 σ.α.λ. και 285 Nm στις 5.400 σ.α.λ. Το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο αναλαμβάνει να τη μεταφέρει στους πίσω τροχούς, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 5,7 δλ. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 270 χλμ./ώρα.

Η τιμή του «καρτουνίστικου» New Sports eXperimental ανέρχεται στις 80.000 δολάρια (68.300 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store