Πωλείται η Ferrari F40 του Alain Prost

Ο Alain Prost είναι συνώνυμο του Ayrton Senna και της McLaren. Οι επικές του μάχες με τον Βραζιλιάνο έχουν αφήσει εποχή στα χρονικά του παγκοσμίου αθλητισμού, με τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας να είναι υπεύθυνα για τους 3 από τους 4 τίτλους που κατέκτησε ο «Καθηγητής» (προσωνύμιο ελέω των ακριβέστατων υπολογισμών στη φθορά των ελαστικών). O τέταρτος ήρθε με τη Williams, το 1993, κι αφού είχε προηγηθεί ένα ανεπιτυχές πέρασμα στη Ferrari, τη διετία 1990-1991. Πρωτάθλημα μπορεί να μην πήρε με τη Scuderia ο Γάλλος, αλλά του έμεινε η F40.

To πρώτο πράγμα που έκαναν οι Ιταλοί όταν υπέγραψε ο Prost στην ομάδα τους, ήταν να του δώσουν τα κλειδιά της κορυφαίας τους δημιουργίας. Ο τότε τρις πρωταθλητής F1 παρέλαβε την F40 στα τέλη του 1989, αλλά ποτέ δεν την οδήγησε όσο θα ήθελε. Λίγους μόλις μήνες μετά την πούλησε και έκτοτε, η F40 με αριθμό σασί  83249 κάνει τουρνέ στις τάξεις των συλλεκτών. Άμεμπτα συντηρημένη, με πιστοποιητικό Ferrari Classiche που σημαίνει ότι διατηρεί όλα τα εξαρτήματα πρώτης τοποθέτησης, ενώ το κοντέρ δεν ξεπερνά τις 6.000 χλμ. Όπως αναφέρει η περιγραφή της δημοπρασίας, το αυτοκίνητο είναι σαν να βγήκε πριν 6 μήνες από το εργοστάσιο.

Η Rosso Corsa F40 διατηρεί σε άψογη κατάσταση τον 2.9 V8 twinturbo, όπερ εστί διατηρεί την απόδοση στα επίπεδα των 478 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 477 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας τους πίσω τροχούς μέσω ενός «αντρικού» 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Οι επιδόσεις ήταν εξωπραγματικές για τα δεδομένα των 80’s, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονταν σε 4,1 δλ. και την τελική να υπερέβαινε τα 319 χλμ./ώρα.

Εξωπραγματική είναι και η τιμή που εκτιμάται πως θα πιάσει η συγκεκριμένη, με την RM Sotheby’s να τοποθετεί το ποσό μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store