Πωλείται «τέθωρας» για πάσης φύσεως αποδράσεις

SUV υπάρχουν πάρα πολλά. Κάθε μεγέθους και προσανατολισμού. Ακόμα και τα «σκληρότερα» όμως, αν τύχει και βρεθούν δίπλα σε αυτό εδώ το άρμα θα αναφωνήσουν «γράψε λάθος».

Το Terradyne Gurkha LAPV (Light Armoded Patrol Vehicle) ξεκίνησε τη ζωή του ως Ford Super Duty F-450, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στην καμπίνα των επιβατών. Στη συνέχεια φόρεσε την αρματωσιά του, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες αστυνομικών και στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το Gurkha απευθυνόταν κυρίως στις ομάδες SWAT και ανεξάρτητους αμυντικούς εργολάβους των Η.Π.Α. (η περίφημη «βιομηχανία πολέμου»), όμως το συγκεκριμένο έχει μεταποιηθεί για καθημερινή χρήση!

Προφανώς κάποιος αποφάσισε να κάνει πράξη, αυτό που σκεφτόμαστε όλοι πολλές φορές όταν βρισκόμαστε στη ζούγκλα των δρόμων. Το πολιτικό Gurkha διαθέτει τη μίνιμουμ θωράκιση B4, με ελαφρύτερα πάνελ από το μάχιμο. Ωστόσο, παρότι δεν αντέχει νάρκες και χειροβομβίδες όπως εκείνο, παραμένει αλεξίσφαιρο. Και κυρίως, σοκαριστικά επιβλητικό εμφανισιακά. Το δέος που προκαλεί η θέα του Terradyne στο δρόμο, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο SUV, off roader, ακόμα και φορτηγό! Μέρος του εκπολιτισμού είναι το ηχοσύστημα της Apline και οι δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, που προσφέρει χώρους για 6 επιβάτες.

Την κίνηση του «τέθωρα» αναλαμβάνει ένας V8 τουρμποντίζελ 6.7 λίτρων, με απόδοση 330 ίππων και 1.016 Nm ροπής. Ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο συνεργάζεται με σύστημα τετρακίνησης και τροφοδοτούν όλους τους τροχούς, με τα διαφορικά εμπρός και στο κέντρο να είναι μπλοκέ. Τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Gurkha συνδράμουν επίσης οι αναρτήσεις της Fox, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κομπρεσέρ για τα αμορτισέρ, και ένας βαρέων βαρών «εργάτης» ικανός να τραβήξει τα 6.123 κιλά του Gurkha, που μπορεί να φτάσουν μέχρι τους 8,8 τόνους (βάσει ωφέλιμου φορτίου)! Με αυτά υπόψη, η τελική των 130 χλμ./ώρα δεν είναι καθόλου κακή.

Το εν λόγω Terradyne είναι μοντέλο του 2017 και έχει γράψει 25.335 χλμ., με την τιμή να ορίζεται προς ώρας στις 150.000 δολάρια (132.465 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store