Πωλείται θρυλική αστυνομική Ferrari 250 GTE!

Σήμερα τα περιπολικά supercars δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Στην Ελλάδα δεν έχουμε, όμως σε χώρες όπως το Ντουμπάι κάνουν θραύση. Το πλησιέστερο σε εμάς είναι η Ιταλία, που διαθέτει Lamborghini Gallardo για ταχυμεταφορές μοσχευμάτων. Βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την αξέχαστη εποχή της Ομάδας «Σ»! Ferrari όμως δεν διέθετε. Ούτε καν οι Ιταλοί, παρά μόνο μια φορά στα χρονικά της χώρας.

Δείτε ακόμα: Ομάδα Σίγμα: Τα γκάζια στην υπηρεσία του Νόμου (+video)

Η δεκαετία του 60 ήταν ταραχώδης στη γείτονα, με την Καμόρα να κυριαρχεί όχι μόνο στον εγχώριο, αλλά και τον διεθνή υπόκοσμο. Οι Καραμπινιέροι πολλές φορές δεν διέθεταν ούτε στο ελάχιστο τα μέσα να συναγωνιστούν τους μαφιόζους, είτε επρόκειτο για συμπλοκές, είτε για δικαστικές διαμάχες, είτε για καταδιώξεις. Για το τελευταίο σκέλος, o τότε Πρόεδρος της χώρας, Τζιοβάνι Γκρόνκι, απευθύνθηκε στον Έντζο Φεράρι και του ζήτησε 2 250 GTE για το αστυνομικό τμήμα της Ρώμης. Ο «Γέρος» πείστηκε και οι Ρωμαίοι αστυνομικοί απέκτησαν 2 ειδικά μεταποιημένες μαύρες Ferrari!

Το αίτημα για περιπολικά από το Μαρανέλο διαβιβάστηκε στον Γκρόνκι από τον Αρμάντο Σπαταφόρα, έναν εκ των πιο φημισμένων αστυνομικών της ιταλικής πρωτεύουσας. Ο Σπαταφόρα με δυο ακόμα αξιωματικούς, παρακολούθησαν σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης στο Φιοράνο και βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης, ώστε να καταπολεμήσουν το οργανωμένο έγκλημα. Για τα επόμενα 6 χρόνια, ο συνδυασμός Σπαταφόρα-250 GTE έγινε θρύλος και μνημονεύεται ακόμα σήμερα από τους παλαιότερους Ιταλούς.

Το αυτοκίνητο διέθετε σειρήνα και ασύρματο, με αυτές τις προσθήκες να είναι οι μόνες διαφορές σε σχέση με τις πολιτικές 250 GTE. Κάτω από το καπό, ο μεθυστικός 3.0λτ. V12 απέδιδε 240 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 264 Nm στις 4.500 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. και τελική 240 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η Ελληνική Αστυνομία γέμισε με… λιοντάρια!

Σήμερα, και αφού έκανε ένα πέρασμα από μουσείο αυτοκινήτου της Ρώμης, η μοναδική διασωθείσα (η άλλη 250 GTE καταστράφηκε) τίθεται σε δημοπρασία. Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά σίγουρα θα πάει σε πολύ ψηλά 6ψήφια νούμερα. Να σημειωθεί επίσης, πως πρόκειται για την μοναδική, εργοστασιακά προετοιμασμένη αστυνομική Ferrari, καθώς οι 458 και F12 που υπηρετούν στο Ντουμπάι αποτελούν μετατροπές της εκεί αντιπροσωπείας. Συν το ασυναγώνιστο ιστορικά γεγονός, πως παραδόθηκαν στο ρωμαϊκό Α.Τ. από τον ίδιο τον «Γέρο».

Get it on Google Play Download on the App Store