Πωλείται το Impreza 555 των McRae, Burns και Vatanen

Ένα από τα πιο προνομιούχα rally cars της σύγχρονης Ιστορίας βγαίνει σε δημοπρασία, καθώς αυτό το Subaru Impreza 555 είχε την τιμή να περάσουν από το τιμόνι του οι Ari Vatanen, Colin McRae και Richard Burns.

Τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές, ένα αυτοκίνητο που έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στα κιτάπια του WRC. Το Impreza διαδέχτηκε το Legacy RS εν μέσω της σεζόν του 1993, αναλαμβάνοντας καθήκοντα από το Ράλλυ Φινλανδίας. Το ντεμπούτο ήταν σχεδόν ονειρικό, καθώς ο Vatanen λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη στην πρώτη συμμετοχή του Impreza 555, αλλά τελικά o συνδυασμός Juha Kankkunen-Toyota Celica GT-Four αποδείχθηκε ανώτερος. Οι McRae και Burns ήταν άτυχοι, καθώς αμφότεροι εγκατέλειψαν όσες φορές αγωνίστηκαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (αριθμός σασί 93.004).

Ουδόλως απασχολείται η αξία του Impreza από τέτοιες λεπτομέρειες, πάντως, καθώς πλέον δημοπρατείται για ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 450.000 και 650.000 ευρώ! Μέχρι πρόσφατα συμμετείχε σε ιστορικά ράλλυ, οπότε παραμένει άκρως ενεργό κι όπως βλέπουμε, πανέτοιμο για νυχτερινή ειδική στην άσφαλτο. Ο 2λιτρος boxer, τέλος, παράγει 300 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 440 Nm στις 4.000 σ.α.λ., τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και συστήματος τετρακίνησης με τρία διαφορικά (το εμπρός ενεργό).

Get it on Google Play Download on the App Store