Πωλείται το Mitsubishi Eclipse του The Fast & The Furious!

Ποια είναι οι πρώτες 3 τετράτροχες παρουσίες που έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε «Fast and Furious»; Το μαύρο Dodge Charger, η πορτοκαλί Toyota Supra και το πράσινο Mitsubishi Eclipse. Όλα από την πρώτη και καλύτερη ταινία του franchise, όταν στο επίκεντρο βρίσκονταν τα αυτοκίνητα και όχι οι περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας.

Η Supra βγήκε πρόσφατα σε δημοπρασία, καταφέρνοντας να «χτυπήσει» πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια (550.000, ή 463.573 ευρώ)! Σειρά τώρα έχει το πρώτο αυτοκίνητο του Brian O’ Connor, που υποδήθηκε ο αείμνηστος Paul Walker. To Eclipse ήταν αυτό που έβαλε τον O’Connor στην undrerground πιάτσα, στην κόντρα που κόντεψε να το ανατινάξει με τα νίτρο προκειμένου να κερδίσει το Mazda RX-7 του Dominic Toretto (Vin Diesel). Τελικά δεν τα κατάφερε, ενώ λίγο αργότερα δεν γλίτωσε την έκρηξη, όταν το γάζωσαν οι Γιαπωνέζοι.

Συνολικά 6 Eclipse χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα του φιλμ, με ένα εξ αυτών να καταστρέφεται για τη σκηνή της έκρηξης. Τα άλλα 5 διασώθηκαν και το συγκεκριμένο, αναζητά νέες περιπέτειες (κινηματογραφικές ή μη). Άψογα διατηρημένο μέσα-έξω, με τον ατμοσφαιρικό 2λιτρο των 140 ίππων κάτω από το καπό και το 4άρι αυτόματο κιβώτιο να μεταφέρει την ισχύ στους εμπρός τροχούς, ουδεμία σχέση με τις τουρμπίνες, τα NOS και τις αναρίθμητες αλλαγές ταχυτήτων που παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη. Η εν λόγω έκδοση του Eclipse ήθελε 10,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και μετά βίας ξεπερνούσε τα 205 χλμ./ώρα τελικής, εργοστασιακά. Με τις 17άρες ζάντες, τα φαρδιά ελαστικά και την «απλώστρα» πίσω, το F&F πιθανότατα να είναι ακόμα πιο αργό.

Μικρή σημασία έχει, βέβαια, καθώς μιλάμε πια για ένα κομμάτι της τετράτροχης κουλτούρας. Ανάλογο και το κόστος, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 150.000-200.000 δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store