Πωλείται το πριγκιπικό Tesla Model S

Τα Tesla δεν έχουν συγκεκριμένο κοινωνικό στάτους. Σαφώς, προαπαιτούν μια άλφα οικονομική άνεση για να τα αποκτήσεις αλλά από τη στιγμή που αυτή υπάρχει, μπορείς να δεις με αυτοκίνητο του Elon Musk από τον Γιάννη Αλαφούζο μέχρι τον Πρίγκιπα Κάρολο! Τώρα, αν θέλετε και μπορείτε, γίνεται να αγοράσετε το Model S του δεύτερου.

Ο διάδοχος του θρόνου της Αγγλίας αγόρασε στις αρχές του έτους ένα Model S, απλά και μόνο γιατί του άρεσε. Η αρχική πρόθεση του Καρόλου ήταν να το έχει για το γκαράζ, αλλά οδηγώντας το του άρεσε τόσο πολύ, ώστε αποφάσισε να το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του. Παρόλα αυτά, μετά το θάνατο του πατέρα του, Δούκα του Εδιμβούργου (στην κηδεία του οποίου πήγε με το Tesla), η διάθεση άλλαξε άρδην και πήρε την απόφαση να το αποχωριστεί. Παρότι το αυτοκίνητο δεν είναι ούτε 10 μηνών, το κοντέρ έχει προλάβει να γράψει 7.000 μίλια (11.265 χλμ). Πρόκειται για την έκδοση Long Range Plus AWD, με τους δυο ηλεκτροκινητήρες να παράγουν συνδυαστικά 485 ίππους (275 ο εμπρός, 259 ο πίσω) και να προσφέρουν μέγιστη αυτονομία 623 χλμ.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Δούκας της Κορνουάλης σανίδωσε ποτέ το γκάζι, αλλά αν το έκανε θα βίωσε επιτάχυνση της τάξης των 3,7 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και θα είδε 250 χλμ./ώρα στο ψηφιακό κοντέρ, αν επέμεινε στην αξιοποίηση των 750 Nm ροπής. Η «γαλαζοαίματη» προϋπηρεσία του εν λόγω Midnight Silver Model S έχει το ανάλογο τίμημα, καθώς για την αγορά του απαιτούνται 82.500 λίρες (96.900 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store