Πωλητής τράκαρε Ranger Raptor πριν το παραδώσει (+video)

Ένας άτυχος νέος κάτοχος Ford Ranger Raptor δεν πρόλαβε καν να δει από κοντά το καινούργιο του αυτοκίνητο, καθώς ένας πωλητής από την αντιπροσωπεία που το αγόρασε είπε να το πάει βόλτα, η οποία τελικά κατέληξε σε μια μεγαλοπρεπέστατη τούμπα.

Το περιστατικό έγινε στη Νότιο Αφρική, όταν ένας υπάλληλος του καταστήματος αποφάσισε να κάνει test drive εκτός δρόμου το κορυφαίο Ranger. Η διαδρομή δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο, χώμα και μερικά αυλάκια. Όχι κάτι που θα ανησυχούσε την ενισχυμένη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση της Ford Performance, με τα Live Valve αμορτισέρ της Fox, το ενισχυμένο σασί, τα 285/70 μεικτά ελαστικά, τις επίσης ενισχυμένες 17άρες ζάντες ή τα 272 χλστ. της απόστασης από το έδαφος. Παρόλα αυτά αν το ‘χει η μοίρα σου να πάει κάτι στραβά, θα πάει.

Το video μέσα από το αγροτικό των 292 ίππων και 491 Nm δείχνει τον πωλητή να οδηγεί σχετικά γρήγορα, σε βατό χωματόδρομο. Ένα μικρο-drift εδώ, λίγη σηκωμένη σκόνη εκεί, απλά πράγματα για να αισθανθεί κάποιος μια εσάνς από ράλλυ. Σε κάποια φάση αφήνει το μονοπάτι και βγαίνει στο γρασίδι, για να διευκολύνει τις πλαγιολισθήσεις λόγω μειωμένης πρόσφυσης. Για αδιευκρίνιστο λόγο όμως, η απώλεια αυτής (της πρόσφυσης) δεν ήρθε ποτέ. Σε μια απότομη στροφή δεξιά, που πρόθεση είχε να δώσει γωνία στην ουρά με ταυτόχρονο γκάζι, τα λάστιχα «γάντζωσαν». Παρότι η ταχύτητα ήταν στην περιοχή των 50 χλμ./ώρα, το απότομο χτύπημα της κεντρομόλου και το ύψος των σχεδόν 2 μέτρων, προκάλεσαν την περιστροφή του Ranger κατά την κατακόρυφο και το οδήγησαν εν τέλει στην ανατροπή.

Όπως βλέπουμε, προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο αμάξωμα και το πλαίσιο, ειδικά στην οροφή. Λογικά θα υπάρχουν ζητήματα και κάτω από το αμάξωμα, όμως ο 3.0 V6 twinturbo EcoBoost λογικά δεν θα έχει προβλήματα. Αντίθετα, πολύ μεγάλα έχει ο υπεύθυνος για το ατύχημα σε ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, που κοστίζει τουλάχιστον 57.000 ευρώ (από 1,1 εκατ. ραντ η τιμή του Ranger Raptor εκεί).

Get it on Google Play Download on the App Store