Πως είναι το Αεροδρόμιο του Ελληνικού σήμερα;

Το πρώην Διεθνές Αεροδρόμιο του Ελληνικού υπήρξε σημείο αναφοράς για πάρα πολλά χρόνια στην Αττική, τόσο όταν βρίσκονταν σε λειτουργία, όσο και όταν είχε εγκαταλειφθεί. Τουλάχιστον ζωντάνευε με τις εκθέσεις που γίνονταν στις εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών και η Έκθεση Αυτοκινήτου.

Μετά από χρόνια στασιμότητας, τα έργα έχουν ξεκινήσει και πρόκειται να δημιουργηθεί ένας παγκόσμιος προορισμός με κατοικίες, γραφεία, πάρκα, καταστήματα, ξενοδοχεία και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το πάρκο με έκταση 2.000.0000 τ.μ. καταπράσινου χώρου θα αναβαθμίσει σημαντικά το παραλιακό μέτωπο της πόλης και θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραλιακά πάρκα παγκοσμίως. Το Πάρκο του Ελληνικού θα είναι ανοικτό σε όλους και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς σε πολλούς τομείς.

Φυσικά αλλαγές θα γίνουν και στους δρόμους, όπως είναι η κατασκευή του υπογειοποιημένου τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Τα έργα έχουν ξεκινήσει και το τελικό βάθος θα είναι 10 μέτρα, με 3 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και μέγιστη ταχύτητα κίνησης τα 70 χλμ./ώρα. Συνολικά οι υπόγειοι δρόμοι στης Ποσειδώνος θα έχουν μήκος 1.500 μέτρα, ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να σταματήσει η κυκλοφορία, εκτός από ένα βράδυ.

Προς το παρόν οι οδηγοί και περαστικοί έχουν δει το χώρο που άνοιξε από την κατεδάφιση κτηρίων, όμως περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο από drone.

Get it on Google Play Download on the App Store