Πως επιταχύνει το Hyundai Kona Electric; (+video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα υβριδικά μοντέλα (mild hybrid, hybrid και Plug-in hybrid) έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αφού πλέον διατίθεται πληθώρα επιλογών από όλες τις κατηγορίες και για κάθε οικονομικό βαλάντιο.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai Kona 1.6 T-GDi 198 PS

Μεταξύ των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μεγάλη αυτονομία, είναι το Hyundai Kona Electric στην ισχυρότερη έκδοση των 204 ίππων και με τη μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στα χέρια μας για να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και η δοκιμή του, ενώ σήμερα ταξιδέψαμε στο Ναύπλιο για να διαπιστώσουμε στην πράξη πόσα χιλιόμετρα βγάζει με μια φόρτιση. Αυτά και πολλά ακόμη θα τα αναλύσουμε εντός ολίγων ημερών στη δοκιμή του, όμως τώρα θα επικεντρωθούμε στο κατά πόσο γρήγορα επιταχύνει.

Σύμφωνα με τη Hyundai, το Kona Electric με τον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και των 395 Nm ροπής επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 7,9 δλ. Στην πράξη και με την επιλογή Sport, το ηλεκτρικό κόμπακτ SUV είναι πιο κάτω από αυτό το νούμερο, ενώ ταχύτατο είναι και στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Στο 0-100 χλμ./ώρα μετρήσαμε κάτω από 7 δλ., στο 60-130 χλμ./ώρα κοντά στα 7,3 δλ. και στο 80-130 χλμ./ώρα σε σχεδόν 6,3 λτ. Η επιτάχυνση (ειδικά στο πρόγραμμα Sport) είναι έντονη και ακαριαία, ενώ ο ήχος από τον ηλεκτροκινητήρα θυμίζει αεροπλάνο κατά την απογείωση. Ο οδηγός έχει άφθονη διαθέσιμη δύναμη ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμα και στο πιο ήπιο πρόγραμμα Eco.

Δείτε ακόμα: Hyundai Kona Hybrid vs Toyota C-HR Hybrid

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις επιταχύνσεις από στάση και πατήστε εδώ να διαβάσετε περισσότερα για το Hyundai Kona Electric.

Get it on Google Play Download on the App Store