Πως το Suzuki Jimny από 3θυρο γίνεται 5θυρο (+video)

Το Suzuki Jimny από το 1970 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του έως την τωρινή, πάντοτε ήταν διαθέσιμο με 3θυρο αμάξωμα. Υπήρξαν παραλλαγές σε pickup και με μακρύ μεταξόνιο, ωστόσο με 5 πόρτες ποτέ δεν έχει παραχθεί.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές και επιδόσεις του νέου Suzuki Ignis

Ίσως κάποια στιγμή να αναθεωρούσε η Suzuki και να το βγάλει και σε 5θυρο, έτσι ώστε να βελτιωθεί σημαντικά στον τομέα που υστερεί, σε χώρους για επιβάτες και αποσκευές (85 λίτρα). Βέβαια για να μην το έχει κάνει τόσα χρόνια, σίγουρα κάτι θα γνωρίζει καλύτερα. Για να μεγαλώσει το Jimny δεν θα είναι κάτι εύκολο από τεχνικής σκοπιάς, αφού θα πρέπει να μακρύνει το πλαίσιο τύπου σκάλας, να αλλάξει το αμάξωμα από τις εμπρός κολόνες και πίσω, να γίνουν αλλαγές στο στήσιμο των αναρτήσεων και ίσως, να τοποθετηθεί ένας πιο ισχυρός κινητήρας. Να υπενθυμίσουμε ότι το νέο Jimny εφοδιάζεται με τον 1.500άρη των 102 ίππων, ο οποίος δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις του (διαβάστε εδώ τη δοκιμή).

Δείτε ακόμα: Το αγροτικό Suzuki Jimny είναι γεγονός

Για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα νέο Suzuki Jimny με δύο επιπλέον πίσω πόρτες, δεν θέλει και πολύ φαντασία, λόγω των «καθαρών» ίσιων γραμμών του και του τετραγωνισμένου αμαξώματός του. Η SRK Designs πήρε ένα νέο Jimny και με τη βοήθεια του Photoshop το μετέτρεψε σε 5θυρο, με το αποτέλεσμα να μοιάζει πολύ ρεαλιστικό. Η αλήθεια είναι, ότι τελικά θα ταίριαζε στο Jimny ένα πιο μακρύ αμάξωμα με 5 πόρτες.

Δείτε ακόμα: «Καταδρομικό» Suzuki Jimny Sierra Marine

Σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση στελέχους της Suzuki, η ιαπωνική φίρμα φαίνεται ότι δεν έχει αποκλείσει τελείως ένα 5θυρο Jimny. Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής της Suzuki Αυστραλίας είχε αναφέρει ότι «Ένα 5θυρο (Jimny) θα διεύρυνε την γκάμα των πελατών πέρα από τα άτομα που αναζητούν συγκινήσεις και περιπέτεια, αλλά και τους νέους οδηγούς που θέλουν απλά ένα χαριτωμένο 4×4.»

Παρακολουθείστε στο παρακάτω βίντεο τη μεταμόρφωση ενός Suzuki Jimny από 3θυρο σε 5θυρο:

Get it on Google Play Download on the App Store