Πόσα άλογα βγάζει η Lambo Aventador SV; (+video)

H SVJ μπορεί να είναι η κορυφαία Aventador (πίσω από την Ultimae) και η ταχύτερη Lamborghini όλων των εποχών στο Nurbrugring, όμως δεν σημαίνει πως η SV υστερεί. Το αντίθετο. Εξάλλου, σε αυτή βασίζεται και η Jota.

Η υπαρχηγός των Aventador κραυγάζει μέσα από τις ατμοσφαιρικές χορδές του 6.5 V12, που ανακοινώνεται με 750 ίππους στις 8.400 σ.α.λ. και 690 Nm στις 5.500 σ.α.λ. Ισχύς που σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης και το πρόγραμμα Corsa του 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου, εκτοξεύουν την SV στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 2,8 δλ. και δεν σταματά να την επιταχύνει πριν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων να δείξει 350 χλμ./ώρα. Ακόμα πιο ενδεικτικά του καταιγιστικού ρυθμού που μπορεί να αναπτύξει η 12κύλινδρη Lambo, τα 8,6 δλ. για το 0-200 χλμ./ώρα και τα 5,1 δλ. για τη ρεπρίζ 80-180 χλμ./ώρα.

Προκειμένου να διαπιστώσουμε πόσα από τα υποσχόμενα άλογα αποδίδονται πραγματικά, θα πρέπει να μεσολαβήσει επίσκεψη στο δυναμόμετρο. Η συγκεκριμένη πήγε μια βόλτα από τα ράουλα, φορώντας και aftermarket εξάτμιση για έξτρα ανατριχίλες στο πάτημα του δεξιού πεντάλ. Τα αποτελέσματα της δυναμομέτρησης σε δυο τινά μεταφράζονται: είτε η εν λόγω SV έχει κι άλλες βελτιώσεις, είτε η Sant’Agata κρύβει άλογα. Κι αυτό, διότι στο στρόφαλο καταγράφηκαν 790 ίπποι και 770 Nm – 40 άλογα και 80 Nm πάνω από τους εργοστασιακούς ισχυρισμούς!

Get it on Google Play Download on the App Store