Πόσα άλογα βγάζει το νέο Toyota Land Cruiser; (+video)

Το νέο Toyota Land Cruiser παρουσιάστηκε, πανέτοιμο να συνεχίσει μια παράδοση 50 ετών και με τα ολοκαίνουργια, αλλά και πανίσχυρα, μοτέρ σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Land Cruiser J300 εφοδιάζεται με δυο καινούργιους twinturbo V6, έναν σε κάθε μέτωπο καύσης (βενζίνης και ντίζελ). Ο 3.3 V6 πετρελαιοκινητήρας παράγει 309 ίππους και 700 Nm ροπής, ενώ η απόδοση του 3.5 V6 βενζινοκινητήρα διαμορφώνεται στα 415 άλογα και τα 650 Nm. Αμφότερα συνεργάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 ταχυτήτων και επωφελούνται από τη μείωση του βάρους, που ανέρχεται στα 200 κιλά. Ούτως ή άλλως, με τους 415 ίππους του 3.5 V6 twinturbo μιλάμε για το ισχυρότερο Land Cruiser όλων των εποχών. Πόσο ισχυρό, όμως, είναι στα αλήθεια; Ποιος πιο αρμόδιος από το δυναμόμετρο, για να μας δώσει την απάντηση.

O βελτιωτικός οίκος EKanoo Racing σχεδιάζει να στείλει το ιαπωνικό SUV πάνω από τα 500 άλογα, ωστόσο πριν το κάνει θα πρέπει να ξέρει πόσα ακριβώς αποδίδει σε εργοστασιακή μορφή o V35A-FTS. Δυο μετρήσεις έλαβαν χώρα, μια με κανονική βενζίνη και μια με το ίδιο καύσιμο, αλλά συνοδεία ενισχυτικού οκτανίων. Στην πρώτη περίπτωση, τα ράουλα έδειξαν 370 ίππους στους τροχούς. Αν συμπεριλάβουμε ένα 15% απώλειες, το αποτέλεσμα στο στρόφαλο ξεπερνά τους 425 ίππους. Ήδη με την απλή βενζίνη, δηλαδή, ο κινητήρας του Land Cruiser είναι 10 άλογα πάνω από τα εργοστασιακά στοιχεία. Με το ενισχυτικό οκτανίων, η απόδοση αυξήθηκε στους 377 ίππους. Συν 15% απώλειες, μας κάνουν 433 ολοζώντανα άλογα στο στρόφαλο – κι αυτό, δίχως την παραμικρή επέμβαση στο μηχανοστάσιο. Λογικά πάντως, τα 500 άλογα θα καταστούν δυνατά με ένα 1ο στάδιο, αν κρίνουμε από τη δυναμική των άλλων υπερτροφοδοτούμενων μοτέρ της Toyota (GR Yaris και Supra).

Get it on Google Play Download on the App Store