Πόσα άλογα βγάζει το VW Golf Mk6 1.4 TSI 122 PS;

H Volkswagen είναι χρόνια γνωστή για τους TSI κινητήρες της και ουσιαστικά είναι αυτή που δημιούργησε το downsizing, αφού από τότε και μετά όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά τους με μικρούς turbo κινητήρες.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το VW Coupe SUV του «λαού»;

Παράλληλα, υπάρχει ένας άγραφος κανόνας, ότι ειδικά τα παλαιότερα TSI μηχανικά σύνολα της VW έβγαζαν περισσότερη ισχύ και ροπή από αυτή που ανακοινώνει η εταιρεία και μάλιστα με αρκετή διαφορά. Ένας από τους δημοφιλέστερους TSI που τοποθετήθηκε σε πάρα πολλά μοντέλα του VW Group, είναι ο 1.4 TSI των 122 ίππων. Πόσα άλογα βγάζει λοιπόν στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τα νούμερα του δυναμόμετρου;

Η βρετανική εταιρία βελτιώσεων GB Enterprises είχε ανεβάσει στα ράουλα ένα εργοστασιακό Golf Mk6 1.4 TSI για να του ανεβάσει τη δύναμη και έκανε μετρήσεις πριν και μετά την αναβάθμιση. Πριν τη μετατροπή ο κινητήρας έβγαλε 134 ίππους και 233 Nm ροπής, έναντι 122 PS και 200 Nm από το εργοστάσιο. Μετά την αναβάθμιση, το μοτέρ έβγαλε 159,7 ίππους και 274 Nm, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε ακόμα: VW Polo βενζίνη TSI, ντίζελ TDI ή φυσικό αέριο TGI;

Get it on Google Play Download on the App Store