Πόσα οχήματα χωράει το νέο LNG πλοίο της VW;

2546

Το νέο μεταφορικό μέσο των οχημάτων του ομίλου VW είναι το ολοκαίνουργιο φορτηγό πλοίο που βλέπετε και αποτελεί το πρώτο στο είδος του, που θα μεταφέρει οχήματα από τη Ευρώπη στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG.

Δείτε ακόμα: Από το DSG της VW στο κιβώτιο μιας σχέσης

Την Τρίτη το απόγευμα το πλοίο με το όνομα SIEM CONFUCIUS θα φορτώσει περισσότερα από 4.800 οχήματα για τη Βόρεια Αμερική και θα αναχωρήσει από τον Έμντεν για το Βερακρούζ στον Κόλπο του Μεξικού. Η μονάδα LNG μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 25 τοις εκατό, τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου έως και 30%, τα σωματίδια αιθάλης έως 60% και τις εκπομπές οξειδίου του θείου έως και 100%.

Δείτε ακόμα: Kia XCeed 1.4 T-GDi vs VW T-Roc 1.5 TSI

Όπως το αδελφό πλοίο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία φέτος, το υπερσύγχρονο SIEM CONFUCIUS, με μήκος 200 μέτρα και πλάτος 38 μέτρα, έχει 13 καταστρώματα αυτοκινήτων και χωρητικότητα 7.500 CEU (Car Equivalent Units). Αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 4.800 οχήματα των μοντέλων του Volkswagen Group, από επιβατικά αυτοκίνητα έως ελαφριά επαγγελματικά οχήματα. Τα πλοία τροφοδοτούνται από κινητήρες διπλού καυσίμου 12.600 kW με άμεσο ψεκασμό και καυσαέρια μετά από επεξεργασία από την MAN Energy Solutions. Στη λειτουργία οικολογικής ταχύτητας ταξιδεύουν με ταχύτητα 16,5 κόμβων (30,6 χλμ./ώρα). Οι δύο δεξαμενές σε κάθε πλοίο, μπορούν να αποθηκεύσουν η κάθε μία 1.800 κυβικά μέτρα, τα οποία αρκούν για να καλύψουν ολόκληρη την απόσταση με το καύσιμο που έχει αποθηκευτεί στην Ευρώπη. Εκτός από το υγρό, παγωμένο φυσικό αέριο, ο μεταφορέας αυτοκινήτων θα μπορεί επίσης να λειτουργεί με βιοαέριο ή E-gas από ανανεώσιμες πηγές.

Δείτε ακόμα: Γιατί αυτό το VW Golf πωλείται 99.999 ευρώ;

Το Volkswagen Group Logistics οργανώνει, συντονίζει και είναι υπεύθυνο για περίπου 7.700 αναχωρήσεις πλοίων παγκοσμίως κάθε χρόνο. Αρκετές εκατοντάδες ναυτιλιακά πλοία και έντεκα πλοία ναύλωσης φορτηγών αυτοκινήτων, δύο από τα οποία τώρα αντικαθίστανται από τις μονάδες LNG, πλέουν καθημερινά τους ωκεανούς του κόσμου για τον Όμιλο, μεταφέροντας 2,8 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα ετησίως.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του VW T-Roc Cabriolet στην Ελλάδα