Πόσο κάνει μια Brabus GLE 800 ίππων;

Οι δημιουργίες της Brabus είναι πασίγνωστες για την ισχύ, τις επιδόσεις και την επιβλητική/υποβλητική εμφάνιση. Σε αυτά, προσθέστε και την υψηλή τιμή.

Προφανώς κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο, ειδικά από τη στιγμή που ως βάση χρησιμοποιούνται οι κορυφαίες Mercedes. Η AMG GLE 63 αποκτά τις περιποιήσεις της φίρμας από το Ρουρ, με το body kit (splitter και περιγράμματα εμπρός προφυλακτήρα, μάσκα, πλαϊνές ποδιές, διαχύτης) να αποτελείται από ανθρακονήματα, τις ζάντες Monoblock Z Platinum Edition να φτάνουν τις 24 ίντσες (υπάρχουν και 21, για το φόβο της λακκούβας) και να πατούν σε ελαστικά 295/30, έχοντας παράλληλα μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 25 χλστ. χάρις στο νέο λογισμικό της αερανάρτησης.

Στο εσωτερικό συναντάμε τη γνώριμη εικόνα των Brabus, με αναβαθμισμένες δερμάτινες και μαυροκόκκινες επενδύσεις , βελουτέ πατάκια, φωτιζόμενα μαρσπιέ και τα λογότυπα της φίρμας σε αυτά, επενδύσεις suede σε τιμόνι, καθίσματα και ταμπλό, αλλά και ανθρακονήματα.

Κάτω από το μυώδες παρουσιαστικό, αναλαμβάνει το πακέτο PowerXtra B40S-800. Όπως φανερώνει η ονομασία, η απόδοση του 4λιτρου V8 twinturbo φτάνει τα 800 άλογα (από 612 της εργοστασιακής GLE 63). Ακόμα πιο εντυπωσιακό το νούμερο της ροπής, που είναι αυξημένο κατά 150 Nm και γράφει «στρογγυλά» 1.000 Nm! Με +188 ίππους και +150 Nm, αναμενόμενα οι επιδόσεις είναι καλύτερες. Ο συνδυασμός του πανίσχυρου μοτέρ και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+, μαζί με το 9άρι αυτόματο 9G-TRONIC, παρέχουν μια επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 3,4 δλ. (από 3,8 δλ.). Η τελική εξακολουθεί να περιορίζεται ηλεκτρονικά, όμως εδώ ο κόφτης επεμβαίνει στα 280 χλμ./ώρα.

Πάμε τώρα και στο «ταμείο». Πόσο κοστίζουν όλα αυτά, τα ωραία και ταχύτατα; H Brabus τιμολογεί κατ’ ελάχιστο την GLE της,  στις 299.005 ευρώ! Συγκριτικά, στη Γερμανία η Mercedes-AMG GLE 63 S ξεκινά από τις 138.640 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store