Πόσο κάνει μια φουλ έξτρα Mercedes-AMG A45 S;

Ο έξτρα εξοπλισμός είναι από τις πιο «καμουφλαρισμένες» παγίδες που μπορεί να πέσει κάποιος, κατά την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Ξεκινάς από μια νορμάλ τιμή στην επιλογή σου, ξεκινάς να τικάρεις κουτάκια και ο λογαριασμός, σε κάνει να απορείς αν πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο. Ειδικά σε ορισμένες, πιο ακριβές περιπτώσεις, αν δεν συγκρατηθείς το τελικό αποτέλεσμα κάλλιστα μπορεί να φτάσει στη διπλή τιμή!

Για να επαληθεύσουμε του λόγου το (παν)ακριβές, επισκεφθήκαμε τον διαμορφωτή της Mercedes και «φορτώσαμε» την AMG A45 S 4MATIC+. Την οποία δεν λες φθηνή πριν αρχίσεις την εξερεύνηση στον προαιρετικό εξοπλισμό, εκκινώντας από τις 80.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις το ισχυρότερο mega hatch και ένα φαινομενικά γρήγορο τετράτροχο, ανεξαρτήτως κατηγορίας, χάρις στο συνδυασμό του 2λιτρου τετρακίνητου τούρμπο, του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+ και του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT 8G. Το «45άρι» εκτελεί με 3,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα (έχει μετρηθεί μέχρι στα 3,6 δλ.) και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 270 χλμ./ώρα, εμφανίζοντας νούμερα επιδόσεων που παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητα παλαιότερης χρονολογίας.

Δίχως φειδώ στα ψώνια, πάντως, το ίδιο συμβαίνει και με την τιμή. Ξεκινάμε από το οπτικό σκέλος. Για να μοιάσει η A45 S στα αυτοκίνητα που βλέπουμε σε παρουσιάσεις και λανσαρίσματα, απαιτούνται 7.042 ευρώ. Το γκρι ματ «Mountain Magno» χρώμα κοστολογείται στις 2.408 ευρώ, ενώ άλλες 2.278 ευρώ στοιχίζουν οι 19άρες cross-spoke ζάντες. Τέτοια βαφή καλό είναι να μην αφήνεται στην τύχη της, οπότε τα 208 ευρώ για την προστασία τους πιάνουν τόπο. Το αεροδυναμικό πακέτο AMG, με τη μεγαλύτερη αεροτομή και τις εντονότερες προσθήκες σε προφυλακτήρες-μαρσπιέ, δεν γίνεται να λείπει από την απόλυτη A45 S. Οπότε άλλες 2.148 ευρώ στο ταμείο. Κι ακόμα δεν έχουμε ανοίξει την πόρτα του οδηγού, ούτε έχουμε καταπιαστεί με τα διάφορα συστήματα.

Εντός της εκρηκτικής Mercedes είναι που γίνεται το «πανηγύρι» με τα έξτρα. Μόνο τα καθίσματα AMG Performance ανεβάζουν το λογαριασμό κατά 4.355 ευρώ! Το πακέτο Driving Assistance προσθέτει 1.575 ευρώ, το MBUX Innovation package (σύστημα πολυμέσων) άλλες 1.497 ευρώ, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ 1.288 ευρώ και η λίστα συνεχίζει, μέχρι το «ταμείο» να δείξει 31.682 ευρώ επιπλέον. Συνολικά, η φουλ έξτρα A45 S καταλήγει να ξεπερνά τις 111.600 ευρώ (111.682)!

Get it on Google Play Download on the App Store