Πόσο κάνει το Lada Granta χωρίς ABS και αερόσακους;

Πριν από λίγες μέρες η Lada ξεκίνησε την παραγωγή του πιο «άδειου» από εξοπλισμό ασφαλείας, Lada Granta Classic, το οποίο δεν περιλαμβάνει το πλέον απαραίτητο ABS, αλλά ούτε έναν αερόσακο. Σύμφωνα με τη μάρκα, πρόκειται για το πιο οικονομικό καινούργιο αυτοκίνητο στη Ρωσία και είναι κατά 103.200 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 1.748 ευρώ) φθηνότερο από το προηγούμενο Granta Classic.

Η τιμή του Granta Classic ’22 ξεκινάει τώρα από τα 658.300 ρούβλια (11.150 ευρώ) και στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, φώτα ημέρας, trip computer, κεντρικό κλείδωμα, προεγκατάσταση ηχοσυστήματος με 4 ηχεία και ατσάλινες ζάντες 14 ιντσών με πλαστικά τάσια. Ένα στοιχείο που προηγουμένως διέθεταν μόνο οι πιο πλούσιες εκδόσεις και τώρα είναι στάνταρ στο φθηνότερο Granta, είναι οι βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος καθρέπτες, χειρολαβές των θυρών και τα πλαστικά προστατευτικά στις πόρτες. Προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών.

Το Lada Granta Classic ’22 τροφοδοτείται με τον κινητήρα των 1.6 λτ., απόδοσης 90 ίππων και 142 Nm ροπής (με βενζίνη 92 οκτανίων). Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 179 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store