Πόσο κάνει το νέο Hyundai Sonata;

Το νέο Hyundai Sonata είναι μια από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις της μεσαίας κατηγορίας, από σχεδιαστικής πλευράς. Ολιστικά αν το δει κανείς, έχουμε να κάνουμε με ένα μεγαλομεσαίο στη μικρότερη κατηγορία.

Η τεχνοτροπία «Sensuous Sportiness», εκφράζει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της κορεατικής εταιρίας. Ο δυναμικός και σπορ χαρακτήρας είναι διάχυτος, όπως και η premium αίσθηση. Εκ των σημαντικότερων στοιχείων της Sensuous Sportiness είναι ο εξωτερικός κρυφός φωτισμός (Hidden Lighting Lamps το ονομάζουν οι Κορεάτες). Αυτό που φαίνεται ως χρωμιωμένο πλαίσιο που περικλείει τα εμπρός φωτιστικά σώματα, στην πραγματικότητα είναι τα LED των φώτων ημέρας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό γενικότερα στον χώρο της mainstream αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε ακόμα: Δείτε το νέο Hyundai Sonata να στρίβει μόνο του! (+video)

Στο εσωτερικό συναντάμε επιρροές από Stealth, στον πίνακα οργάνων εν προκειμένω. Η προσφορά τεχνολογίας μάλιστα, καταδεικνύεται από το γεγονός πως η υβριδική του έκδοση διαθέτει μέχρι φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ οι Κορεάτες δοκιμάζουν και δυνατότητα αυτόνομης κίνησης.

Δυο κινητήρες είναι διαθέσιμοι: ένας ατμοσφαιρικός 2.5άρης 190 ίππων και 245 Nm ροπής, μαζί με τον γνωστό μας 1.6 T-GDI των 180 ίππων και 264 Nm. Αμφότεροι συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, άλλο ένα δείγμα των premium εκφάνσεων του Sonata. Πόσο premium είναι η τιμή;

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το νέο Toyota Camry TRD των 301 ίππων;

Βάσει διάθεσης στην αμερικανική αγορά, καθόλου! Στις Η.Π.Α. ένα αυτοκίνητο 4,9 μέτρων, με τη σχεδίαση και την τεχνολογία του Sonata, πλήρη εξοπλισμό και τετρακύλινδρο μοτέρ 2.5 λίτρων και 190 ίππων, κοστολογείται στις 23.400 δολάρια. Ήτοι 21.215 ευρώ! Σε μια τιμή, δηλαδή, που στη χώρα μας αγοράζουμε ντίζελ i30 στην έκδοση Active και το 7άρι διπλού συμπλέκτη DCT (22.090 ευρώ), ή Tucson με τον ατμοσφαιρικό 1.6 των 132 ίππων και την έκδοση Style (21.590 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store