Πόσο κάνει το VW Tiguan R στην Ελλάδα;

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Tiguan που ξεκινά από το πρώτης γενιάς το 2007, η VW παρουσίασε με το υπάρχον ανανεωμένο μοντέλο και τη σπορ έκδοση Tiguan R. Εκτός από το ότι είναι το ισχυρότερο Tiguan στην γκάμα, είναι παράλληλα το ακριβότερο και μάλιστα με διαφορά αρκετών χιλιάδων ευρώ από τα υπόλοιπα.

Το Tiguan R ξεχωρίζει αμέσως εξωτερικά, χάρη στους σπορ προφυλακτήρες εμπρός με τους μεγάλους αεραγωγούς και το διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, τους ασημί καθρέπτες και τις ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών. Προαιρετικά προσφέρεται σύστημα εξάτμισης τιτανίου της Akrapovic και ζάντες 21 ιντσών. Αντίστοιχα και στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ στοιχεία, όπως είναι τα καθίσματα με την ενισχυμένη πλευρική στήριξη, τα διακοσμητικά από αλουμίνιο και τα ανοξείδωτα πεντάλ.

Την κίνησή του αναλαμβάνει ο γνωστός 2.0 TSI με ισχύ 320 ίππους και ροπή 420 Nm στις 2.100-5.350 σ.α.λ. Η δύναμη μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω του DSG των 7 ταχυτήτων και της τετρακίνησης 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring. Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 4,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να σταματά στα 250 χλμ./ώρα.

Για το τέλος αφήσαμε την τιμή του. Το κορυφαίο στην γκάμα VW Tiguan R πωλείται στην Ελλάδα για 67.250 ευρώ, από τα οποία τα 26.455 ευρώ είναι φόροι. Όσο δηλαδή πωλείται το Tiguan 1.5 TSI 150PS ACT EVO Life. Ενδεικτικά, στη Γερμανία κοστίζει από 58.170 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store