Πόσο κοστίζει η συντήρηση μιας Lamborghini Diablo;

Τα supercars -και οι κάτοχοί τους- έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες από όλους τους υπόλοιπους. Ανάγκες που μεταφράζονται σε έξοδα, υπέρογκα στα δικά μας μάτια. Δείτε, για παράδειγμα, πόσο κόστισε μια Lamborghini Diablo για να συντηρηθεί σε βάθος τριετίας.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών είναι μια Diablo 6.0 VT SE του 2001 και πωλείται. Βρίσκεται στο Beverley Hills, οπότε καταλαβαίνετε για τι οικονομική επιφάνεια ιδιοκτήτη μιλάμε. Ακόμα κι αυτός, όμως, θορυβήθηκε από τα χρήματα που ξόδεψε σε 3 χρόνια, προκειμένου να διατηρήσει το «Διάβολο» σε άψογη κατάσταση. Εξάτμιση, κομπρεσέρ air condition, συμπλέκτης, αντλία βενζίνης, εγκέφαλος και αρκετά ακόμα εξαρτήματα αντικαταστάθηκαν με καινούργια, επιβαρύνοντας συνολικά τον προϋπολογισμό 40.000 δολάρια (33.568 ευρώ)!

Η συγκεκριμένη Diablo είναι η υπ’ αριθμόν 34 από τις μόλις 40 6.0 VT SE που βγήκαν από το εργοστάσιο της Sant’ Agata, πριν πάρει τη θέση της η Murcielago. Στο χρώμα Marrone Eklipsis κυκλοφόρησαν 20 όλες κι όλες, καθιστώντας την Ιταλίδα ως μια από τις πιο περιζήτητες στις τάξεις των συλλεκτών. O 6λιτρος V12 αποδίδει 550 ίππους στις 7.100 σ.α.λ. και 620 Nm στις 5.500 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,9 δλ. και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 330 χλμ./ώρα. Αριθμοί που σήμερα δεν προκαλούν αίσθηση, αλλά πριν 20 χρόνια θάμπωναν.

Η τιμή για αυτή την άψογα συντηρημένη Diablo ανέρχεται στις 295.000 δολάρια (247.564 ευρώ), οπότε τα λεφτά στα σέρβις έπιασαν τόπο και με το παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store