Πόσο πάει το σπασμένο μοτέρ σε Toyota GR Corolla;

Το GR Corolla είναι ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για να οδηγείται «τέζα». Η Toyota περιλαμβάνει και την οδήγηση σε πίστα εντός εγγύησης, σε ένα δείγμα ενσυναίσθησης και αναγνώρισης των αναγκών για τους πελάτες της, οι οποίοι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν δύσκολες στιγμές λόγω οδήγησης στα όρια. Ένας εξ αυτών βρέθηκε με σπασμένο μοτέρ.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις Η.Π.Α. και αφορά τεράστια ζημιά, καθώς εκτός από τον κινητήρα τέθηκε εκτός και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Όπως φανερώνει το video στον απόηχο του «κρακ», στο πλάι του μπλοκ βλέπουμε μια τεράστια τρύπα να χάσκει. Οι βαλβίδες έχουν καρφωθεί στην κυλινδροκεφαλή, ενώ μια δεύτερη τρύπα εντοπίζεται στο «καβούκι» της μετάδοσης. Η πιθανότερη αιτία για το μακελειό θέλει ένα από τα πιστόνια του τρικύλινδρου 1.6 τούρμπο να τρύπησε το μπλοκ και να πήρε μαζί του το κιβώτιο, στέλνοντας παράλληλα τις βαλβίδες να ενσωματωθούν στην κεφαλή. Τι προκάλεσε, τώρα, αυτό τον χαμό;

Οι φήμες αναφέρουν ως τον πιθανότερο ένοχο, το δεξί χέρι του οδηγού. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο άνθρωπος στο τιμόνι του GR Corolla να «έκοψε» κάποια ταχύτητα σε αλλαγή, δηλαδή να κατέβασε ας πούμε κατά λάθος σε 2α από 5η, αντί για 4η. Μια κίνηση που θα δικαιολογούσε την εκτόξευση του πιστονιού μέχρι τη μετάδοση, αλλά και το κάρφωμα των βαλβίδων στην κεφαλή. Το «τσαφ» αυτό στην Αμερική είναι γνωστό ως «money shift», εκ των πολλών χρημάτων που κοστίζει το λάθος στην αλλαγή. «Money shift» όνομα και πράγμα, καθότι το κόστος των επισκευών εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 32.000 δολάρια (29.570 ευρώ)! Για πολύ μεγάλη τύχη του ιδιοκτήτη, η Toyota έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα, στα πλαίσια της εγγύησης.

Get it on Google Play Download on the App Store