Πόσο πωλήθηκε η SsangYong;

Η γνωστή SsangYong τα αυτοκίνητα της οποίας είχαν κυκλοφορήσει κατά κόρον και στην ελληνική αγορά, άλλαξε χέρια και κατέληξε στην Edison Motors.

Η κορεάτικη μάρκα από το 2011 ανήκε στον όμιλο της Mahindra που εναγωνίως έψαχνε αγοραστή για τη SsangYong όταν βρέθηκε στα όρια της χρεοκοπίας. Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πτωχευτικό Δικαστήριο της Σεούλ, δηλώνοντας παράλληλα την επιθυμία της για εξαγορά από κοινοπραξία υπό την ηγεσία της κινέζικης Edison Motors. Ο στόχος φαίνεται πως επετεύχθη μιας και η εξαγορά υλοποιήθηκε με το τίμημα να αγγίζει τα 225 εκατομμύρια δολάρια. Όπως είχε αναφέρει κι ο πρόεδρος της Edison Motors, Kang Young-Kwon, σκόπος του είναι να μετατρέψει τη SsangΥong σε τρία έως πέντε χρόνια σε μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα.

Να θυμίσουμε πως η Edison Motors είναι νέα μιας και ιδρύθηκε το 2015 και κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία και επαγγελματικά οχήματα και σκοπός της με αυτή την εξαγορά είναι να δραστηριοποιηθεί έντονα και στα επιβατικά. Η SsangYong πούλησε 132.799 οχήματα το 2019, το 2020 οι πωλήσεις μειώθηκαν φτάνοντας τις 107.000, ενώ το 2021 διέθεσε μόλις 84.000 μονάδες.

Get it on Google Play Download on the App Store