Πού και πόσο πωλούνται 2ης γενιάς Nissan Qashqai;

To Nissan Qashqai ήταν αυτό που έβαλε το θεμέλιο λίθο το 2006 στην πολύ δημοφιλή πλέον κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, για να φτάσει σήμερα αισίως στην ολοκαίνουργια και καλύτερη από ποτέ, 3η γενιά του.

Το νέο Qashqai εμφανίζεται πλήρως αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με το προγενέστερο, όπως σε ποιότητα, χώρους, ασφάλεια, τεχνολογία και οδική συμπεριφορά. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τιμές του ξεκινούν από 25.490 ευρώ, ενώ διατίθεται με τους κινητήρες 1.3 λτ. 140 PS και 1.3 λτ. 158 PS Χ-Tronic.

Το νέο Qashqai πωλείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ωστόσο σε κάποιες πολύ μεγάλες αγορές υπάρχει ακόμα το προγενέστερο μοντέλο. Μία από αυτές είναι η Ρωσία, όπου και παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας, στην Άγια Πετρούπολη. Προσφέρεται σε 8 επίπεδα εξοπλισμού και σε τιμές που ξεκινούν από 1.535.000 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 18.115 ευρώ). Για την κίνησή του υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα 1.2 DIG-T 115 hp και 2.0 λτ. 144 hp. Αμφότερα συνδυάζονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή CVT, ενώ το 2λιτρο και με τετρακίνηση. Πληροφοριακά, στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν ESP, 6 αερόσακοι, θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, δερμάτινο τιμόνι, διζωνικός κλιματισμός και ηχοσύστημα.

Όμως, δεν είναι μόνο η Ρωσία που πουλά ακόμα το προηγούμενο Qashqai. Στη Νο1 αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, την Κίνα, το δεύτερης γενιάς Qashqai συνεχίζει την καριέρα του. Κατασκευάζεται τοπικά από την κοινοπραξία Nissan-Dongfeng και είναι ακριβώς ίδιο εξωτερικά και στο εσωτερικό με το ευρωπαϊκό. Μοναδική επιλογή κινητήρα αφορά το 2.0 λτ. μοτέρ των 151 ίππων, με στάνταρ το κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT. Οι τιμές του στην Κίνα ξεκινούν από 154.900 γουάν (21.405 ευρώ).

Εκτός όμως από τη Ρωσία και την Κίνα, το παλαιότερο Qashqai παραμένει και στις Η.Π.Α., με την ονομασία Rogue Sport. Πέρα από το διαφορετικό όνομα, το αμερικανικό Qashqai είναι όπως το γνωρίζουμε και εμείς μέσα – έξω. Βέβαια, μη φανταστείτε ότι πωλείται με κάποιο μικρό turbo μοτέρ, αλλά με το 2λιτρο ατμοσφαιρικό των 141 ίππων και στάνταρ το CVT. Όσο για την τιμή του, εκκινεί από τα 24.160 δολάρια (21.250 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store