Πρεμιέρα του τουρκικού ηλεκτρικού fastback Togg

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση των δύο πρωτότυπων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της νεοϊδρυθείσας τουρκικής εταιρίας Togg, πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της μάρκας στην έκθεση CES 2022 (Consumer Electronics Show ), στο Λας Βέγκας. H Togg μοιράστηκε τις τεχνολογικές της λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των «Επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε δεδομένα», των «Νέων υπηρεσιών κινητικότητας», της «Έξυπνης ζωής» και της «Έξυπνης φόρτισης».

Ο M. Gürcan Karakaş, Διευθύνων Σύμβουλος της Togg, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία: «Οριζόμαστε ως εταιρεία τεχνολογίας. Γι’ αυτό βρισκόμαστε στη CES, τον τόπο συγκέντρωσης για τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες και πρωτιές».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ακόμα ότι: «Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει έξυπνες ενεργειακές λύσεις. Θα κατασκευάσουμε τις μπαταρίες μας εσωτερικά μέσω της Siro Silk Road Clean Energy Solutions, μιας κοινοπραξίας με την Farasis Energy. Επιπλέον, το επιχειρηματικό μας σχέδιο περιλαμβάνει έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών. Με τις τρέχουσες και μελλοντικές σειρές προϊόντων μπαταριών μας, στοχεύουμε να προμηθεύουμε μπαταρίες για όλους τους τύπους ηλεκτρικών οχημάτων και να καθιερώσουμε παρουσία σε μη αυτοκινητοβιομηχανικούς τομείς ως πάροχος μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας».

Η Togg στοχεύει να παράγει ένα εκατομμύριο οχήματα σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες έως το 2030. «Μέχρι το τέλος του 2022, θα λανσάρουμε το πρώτο μας όχημα μαζικής παραγωγής», δήλωσε ο Gürcan Karakaş. «Το πρώτο μας μοντέλο στην κατηγορία C, το SUV, θα λανσαριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2023 μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. Θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV που παράγεται στην ηπειρωτική Ευρώπη από έναν μη παραδοσιακό κατασκευαστή. Στη συνέχεια θα μπουν στην παραγωγή ένα σεντάν κατηγορίας C και ένα hatchback κατηγορίας C. Με την προσθήκη των B-SUV και C-MPV στην οικογένεια τα επόμενα χρόνια, η γκάμα των προϊόντων μας θα ολοκληρωθεί με πέντε μοντέλα που μοιράζονται το ίδιο DNA και την ίδια πλατφόρμα».

Παράλληλα για πρώτη φορά στο κοινό παρουσιάστηκε το εικονιζόμενο πρωτότυπο fastback, με την προσωρινή περίεργη ονομασία «Transition Concept Smart Device». Σχεδιαστικά πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρον, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του, όπου κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη στο ταμπλό. Ωστόσο, η Togg δεν ανακοίνωσε καμία τεχνική πληροφορία, σχετικά με τον ηλεκτροκινητήρα, μπαταρία, διαστάσεις κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store