Πρόωρα αποκαλυπτήρια για το νέο Honda HR-V;

Η Honda ετοιμάζει την νέα γενιά HR-V, η οποία για πρώτη φορά θα διαθέτει υβριδικό σύνολο και θα ονομάζεται HR-V e:EV. Η τελική της μορφή δε, ενδέχεται να αποκαλύφθηκε πρόωρα μέσω των κλασικών διαρροών του διαδικτύου.

Πριν λίγες μέρες, κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ πατενταρισμένες φωτογραφίες της Honda, που απεικονίζουν ένα crossover μοντέλο. Η δημοσίευση έγινε στο Facebook από τη σελίδα Vanhoe Rage και είναι αρκετά προσεκτική στην περιγραφή της, καθώς δεν αναφέρει πουθενά όνομα αυτοκινήτου. Δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη όμως για να αντιληφθεί κανείς πως, κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για το επερχόμενο HR-V 3ης γενιάς. Ειδικά αν συγκρίνουμε το πίσω μέρος των φωτογραφιών με το επίσημο teaser των Ιαπώνων, είναι σαν να διερωτόμαστε «τι κάνει νιάου στα κεραμίδια».

Και το υπόλοιπο αμάξωμα πάντως, φέρει μεγάλες ομοιότητες με τα πρωτότυπα δοκιμών του HR-V, που έχουν απαθανατιστεί. Η πιο δυναμική προσέγγιση των σχεδιαστών είναι έκδηλη, με τη γραμμή της οροφής να παρουσιάζεται ακόμα πιο κεκλιμένη σε σχέση με το σημερινό, παραπέμποντας ευθέως σε κουπέ-SUV. Στο ίδιο, αιχμηρό, μοτίβο και τα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, που υιοθετούν μακρόστενο σχεδιασμό.

Αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, δεν υπάρχει πολλή πληροφόρηση. Ωστόσο, στο Jazz e:EV την κίνηση αναλαμβάνουν δύο μικροί ηλεκτροκινητήρες ισχύος 109 ίππων και 253 Nm ροπής, μαζί με ένα μοτέρ βενζίνης 1.5 λτ. i-VTEC 97 ίππων και 131 Nm ροπής. Συνδυαστικά φτάνουν στους εμπρός τροχούς 109 ίπποι. Στο υβριδικό CR-V έχουμε έναν βενζινοκινητήρα 2.0 λτ. i-VTEC κύκλου Atkinson, ένα ηλεκτροκινητήρα και ένα ακόμη ηλεκτρικό μοτέρ που λειτουργεί ως γεννήτριαΣυνδυαστικά η ισχύς φτάνει τους 184 ίππους και η ροπή αγγίζει τα 315 Nm. Αυτά τα δυο σύνολα θεωρούνται σίγουρα για το νέο HR-V. Αν θα υπάρχουν και αμιγώς βενζινοκίνητα μοτέρ δεν ξεκαθαρίζεται, αλλά περισσότερο πιθανή φαντάζει μια προσέγγιση σαν του Jazz, που διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό.

Get it on Google Play Download on the App Store