Πατάει στην Ευρώπη το ηλεκτρικό κινέζικο Ora Cat

Η κινεζική εταιρεία Great Wall ανακοίνωσε πως το ολοκαίνουργιό της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Ora Cat 01, είναι έτοιμο να πατήσει το πόδι του στη βρετανική αγορά. Οι παραγγελίες του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του 2022.

Το Ora Cat έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου στο Μόναχο. Με το μήκος του να φτάνει τα 4.235 χλστ. και το πλάτος του τα 1.825 χλστ., η εταιρεία θέλει να το φέρει αντιμέτωπο με το επίσης ηλεκτρικό Volkswagen ID.3, που έχει παραπλήσιες διαστάσεις.

Σημαντικό πλεονέκτημα του κινέζικου αυτοκινήτου, είναι βεβαίως η τιμή κτήσης του, καθώς στη Βρετανία υπολογίζεται να κοστίζει 5.000 λίρες λιγότερο (σημερινή ισοτιμία 4.230 ευρώ), σε σχέση με το Γερμανό ανταγωνιστή του. Η πλατφόρμα του Ora Cat είναι εντελώς νέα και στον μπροστινό άξονα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 169 ίππων και 250 Nm ροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο εκδόσεων με μπαταρίες 48 και 63 kWh. Η μέγιστη αυτονομία, σύμφωνα με την εταιρεία θα φτάνει τα 420 χιλιόμετρα, ενώ σε φορτιστή 80 kWh, το 80% της ενέργειας, μπορεί να αναπληρώνεται σε 50 λεπτά.

Αναμφίβολα το Ora Cat ξεχωρίζει για τη ρετρό σχεδίασή του, που συνδυάζει στοιχεία από την Porsche 911, το MΙΝΙ, ωστόσο μοιάζει κάπως εμφανισιακά και με το περασμένης γενιάς Nissan Micra και το VW Beetle, κατά τη γνώμη μας. O εξοπλισμός θεωρείται παραπάνω από ικανοποιητικός, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος και σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας.

Στο ταμπλό, κυριαρχούν οι δύο ψηφιακές οθόνες 10,25 ιντσών για τα όργανα και το infotainment, το οποίο υποστηρίζει το Apple CarPlay και το Android Auto. Οι Κινέζοι έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Μετά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της MG, αλλά και της Volvo, έχουμε τόσο την Nio που λάνσαρε αυτοκίνητα στη Νορβηγία, αλλά και την Foxconn που κατασκευάζει το iPhone, να ετοιμάζει δύο καινούρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store