«Ψείρισαν» αγροτικά μηχανήματα αξίας 5 εκ. στην Ουκρανία!

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», υποστηρίζει ο λαός. Όπου «αναμπουμπούλα» βάλτε τον πόλεμο στην Ουκρανία κι όπου «λύκο» τους κάθε λογής επιτήδειους, απατεώνες και πλιατσικολόγους, από τις ορέξεις των οποίων δεν γλιτώνουν ούτε τα αγροτικά μηχανήματα.

Μια αντιπροσωπεία της John Deere, στη Μελιτόπολη, βρέθηκε στο στόχαστρο κλεφτών, που έβαλαν «στο μάτι» τα τρακτέρ και τις φρέζες της αμερικανικής εταιρίας, «σηκώνοντας» τελικά 27 οχήματα από το χώρο. Μάλιστα δεν χρειάστηκε καν να δυσκολευτούν, καθώς απλά πήραν τα κλειδιά από το εσωτερικό του καταστήματος και έφυγαν με τα μηχανήματα. Άγνωστο αν το γνώριζαν ή όχι, πάντως, τα περισσότερα φέρουν σύστημα GPS, που είναι και διαβόητα δύσκολο στο χακάρισμα. Κατά συνέπεια, οι υπεύθυνοι της John Deere γνωρίζουν πού βρίσκονται τα κλεμμένα οχήματα. Τελευταία φορά που υπήρξε ενημέρωση, βρίσκονταν πάνω από 1.100 χλμ. μακριά από την αντιπροσωπεία.

Αναφορικά με το ποιοι στοχοποίησαν γεωργικό εξοπλισμό και για ποιους λόγους, οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι αποδίδουν την κλοπή στην αξία των μηχανημάτων, που συνολικά κοστολογούνται στα 5 εκατομμύρια δολάρια (4,7 εκατ. ευρώ)! Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο δυο θεριζοαλωνιστικές μηχανές που έκλεψαν, αξίζουν μαζί κοντά στις 600.000 δολάρια (565.000 ευρώ). Άλλοι πάνε πιο μακριά τα σενάρια και εμπλέκουν τους Ρώσους. Έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά κλοπής ρωσικών αρμάτων μάχης από Ουκρανούς, που τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας τρακτέρ! Κατά μερικούς, οι Ρώσοι αφαίρεσαν τον εξοπλισμό της John Deere προκειμένου να μην χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. Κατά κάποιους άλλους, οι Ρώσοι απλά «ψείρισαν» τα πανάκριβα εργαλεία για ίδιον όφελος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον, τα μηχανήματα ταξιδεύουν 1.000+ χλμ. πέρα από εκεί που θα έπρεπε να περιμένουν αγοραστές.

Get it on Google Play Download on the App Store