Ρεκόρ Γκίνες από το Abarth 124 Spider

Η αναβίωση του 124 Spider από την Fiat όχι μόνο επανέφερε ένα θρυλικό όνομα της αυτοκίνησης, αλλά έφτασε σε σημείο να κάνει και ρεκόρ Γκίνες. Στην κορυφαία του έκδοση, με τα σήματα και τις περιποιήσεις ενός άλλου «οικόσημου»: της Abarth.

Δείτε ακόμα: Η μάρκα με τα περισσότερα Made In Japan μοντέλα στην Ευρώπη

Το μπλε Abarth 124 Spider που βλέπετε στην φωτογραφία, λοιπόν, είναι ο νέος κάτοχος του Ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο «οχτάρι» στον κόσμο. Για την ακρίβεια ο Alastair Moffatt, stunt driver που έχει πάρει μέρος σε πολλές ταινίες, πέρασε 5 φορές ανάμεσα και γύρω από 2 άλλα 124 Spider σε 45,66 δλ. Δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα video από την προσπάθεια, όμως λογικά τις επόμενες μέρες θα ανέβει η προσπάθεια του Βρετανού. Προς το παρόν έχουμε την περιγραφή, στην οποία ο Moffatt είχε πλήρως απενεργοποιημένο το ESP ώστε να γλιστράει ανάμεσα στα αυτοκίνητα και να ελίσσεται ευκολότερα με την χρήση του χειρόφρενου. Ο ίδιος κατέχει τα Ρεκόρ Γκίνες για το πιο στενό παρκάρισμα με όπισθεν και το στενότερο παρκάρισμα γενικά, με τις δηλώσεις του για το ιταλο-ιαπωνικό roadster (θυμίζουμε πως το 124 Spider βασίζεται στο Mazda MX-5) να είναι αποθεωτικές: «είναι δύσκολο να βρεις το σωστό αυτοκίνητο για ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα. Χρειάζεσαι συνδυασμό χαμηλού βάρους, ισορροπία στο πλαίσιο, ευελιξία και φυσικά πίσω κίνηση. Και το 124 Spider τα έχει όλα αυτά και με το παραπάνω. Είμαι ευτυχής που το διάλεξα και δικαιώθηκα».

Διαβάστε επίσης: Έρχεται νέο μικρό SUV Fiat και υβριδικό 500L

Το αυτοκίνητο ήταν πλήρως εργοστασιακό, με μοναδική διαφορά τις αυξημένες πιέσεις των ελαστικών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην τραχύτητα της επιφάνειας του οδοστρώματος. Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το Abarth 124 Spider ελίσσεται χάρις στα 170 άλογα του 1.4 MultiAir που καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου, ενώ μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και να φτάσει τα 231 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Αναλυτικά την δοκιμή του μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Get it on Google Play Download on the App Store