Renault 20ετίας περνάει καινούργια στον τάρανδο!

Το Renault Avantime ήταν ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο της γαλλικής μάρκας που μας πρωτοσυστήθηκε πριν από περίπου 20 έτη. Ένα 3θυρο πολυχρηστικό βασισμένο στο Espace, ή ένα grand tourer αν προτιμάτε, που φιλοδοξούσε να κερδίσει το αγοραστικό κοινό με το φουτουριστικό design, την πολυτέλεια και τους δυνατούς 2λιτρους turbo κινητήρες ή 3.0 λτ. V6.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς τότε δεν είχε αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια λόγω κυρίως του ιδιαίτερου στιλ του, όμως τώρα τείνει να χαρακτηριστεί κλασικό. Οι συνάδελφοι από το γνωστό μας km77.com που ειδικεύονται στα τεστ ταράνδου, είχαν την φαεινή ιδέα να υποβάλλουν σε αυτή την απαιτητική δοκιμασία το Avantime. Μάλιστα βρήκαν ένα που είχε 250.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ και οικονομικά λάστιχα, ωστόσο η ανάρτηση βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, έχοντας καλύψει 40.000 χλμ. με νέα (πιθανώς) αμορτισέρ.

Παρά τα χρόνια και τη χρήση του, στο km77.com το υπέβαλαν στη δοκιμασία αποφυγής του ταράνδου, για να δουν τι «ψάρια θα πιάσει». Είμαστε σίγουροι πως όταν δείτε το βίντεο, θα εκπλαγείτε από την απόδοση του μεγάλου Renault. Το Avantime παρά τα χρονάκια του τα πήγε καλά αφού κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία με ταχύτητα εισόδου 69 χλμ./ώρα – και μάλιστα άνετα. Μια επαφή με τον τελευταίο κώνο του δεύτερου διαδρόμου στέρησε τα 71 χλμ./ώρα. Επίδοση που αναλογιζόμενοι τα χρόνια και την κατάσταση του, είναι αναμφίβολα εντυπωσιακή.

Get it on Google Play Download on the App Store