Renault: Μόνο ηλεκτρικά στην Ευρώπη έως το 2030!

Η Renault πρόκειται να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη μέχρι το 2030, ακολουθώντας τα βήματα των Fiat, Mercedes και Peugeot.

Αυτό ειπώθηκε δια στόματος του CEO της Renault, Luca de Meo, που ανέφερε πως «η Renault θα γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2030». Σε απλή μετάφραση, αυτό που ανέφερε ο ισχυρός άντρας της γαλλικής εταιρείας είναι πως έως το 2030 θα είναι διαθέσιμα ως ηλεκτρικά όλα τα αυτοκίνητα της. Αυτά θα συμπληρώσουν τη γκάμα και θα πλαισιώσουν το επερχόμενο crossover Renault 4, το αναγεννημένο Renault 5, αλλά και το νέο Μegane E-Tech που μας συστήθηκε πρόσφατα. Το Renault Group έχει καταθέσει το πλάνο του για την κυκλοφορία 24 ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025. Επτά από αυτά θα προέρχονται από τη Renault, με την αδελφή μάρκα Alpine να κυκλοφορεί το ηλεκτρικό A110, μια ταχύτερη έκδοση του Renault 5, αλλά κι ένα κουπέ-SUV. Ο κ. de Meo, που προηγουμένως είχε στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας για πλήρη απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αναφέρθηκε και στη Dacia. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως η εταιρεία θα προχωρήσει κι εκείνη στον εξηλεκτρισμό της, αλλά με τρόπο που θα σέβεται τον καταναλωτή της και τη σχέση ποιότητας-τιμής, που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής του τμήματος R&D του ομίλου Gilles Le Borgne, καταδίκασε την προτεινόμενη απαγόρευση των υβριδικών οχημάτων το 2035 από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστήριξε πως το 2040 είναι μια πιο ρεαλιστική προθεσμία, δεδομένου του ρυθμού ανάπτυξης της υποδομής, αλλά και του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store