Δουλεύει diesel μοτέρ με βενζίνη; (+video)

Οι διαφορές μεταξύ κινητήρων diesel και βενζίνης είναι μεγάλες και σίγουρα το καύσιμο του ενός δεν μπορεί να λειτουργήσει με τον άλλον κινητήρα χωρίς προβλήματα.

Άποψη που οι Ρώσοι μηχανικοί από το YouTube κανάλι Garage 54, φαίνεται να μη συμμερίζονται και με πειράματα προσπαθούν να καταρρίψουν αυτές τις πεποιθήσεις. Για το λόγο αυτό έπιασαν στα χέρια τους ένα diesel κινητήρα της Toyota, για να δουν αν θα μπορέσει να λειτουργήσει με βενζίνη!

Σε πρώτη φάση έλυσαν το μοτέρ, το καθάρισαν ενδελεχώς και μέτρησαν τη συμπίεσή του, την οποία στην πορεία κατέβασαν αρκετά κι αφαίρεσαν αρκετό υλικό από τα πιστόνια! Ωστόσο, ο λόγος συμπίεσης ήταν μόνο ένα εμπόδιο για να καταναλώνει αυτός ο κινητήρας βενζίνη. Ένα από τα βασικότερα προβλήματα ήταν η τοποθέτηση των μπουζί! Βλέπετε οι πετρελαιοκινητήρες δεν διαθέτουν μπουζί, που απαιτούνται για να γίνει η καύση του μίγματος. Για το λόγο αυτό μια από τις αλλαγές που έκαναν ήταν να τροποποιήσουν ανάλογα τα μπεκ ψεκασμού καυσίμου ώστε να ταιριάξουν τα μπουζί, αλλά κι ο πολλαπλασιαστής. Βέβαια οι μηχανικοί προέβησαν και σε ένα σωρό άλλες μετατροπές για να καταφέρουν το όλο εγχείρημά τους να δουλέψει.

Αφού έκαναν τις απαραίτητες επεμβάσεις, συναρμολόγησαν ξανά τον κινητήρα και τον εκίνησαν. Αυτός πήρε μπροστά με την πρώτη, με τη λειτουργία του να μην είναι ραφιναρισμένη, αλλά τουλάχιστον δούλεψε! Κι αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία για το φιλόδοξο project των πολυμήχανων Ρώσων, ακόμη κι αν χρειάστηκαν να ανακατασκευάσουν σχεδόν ολόκληρο τον κινητήρα για να δουλέψει με τα νέα δεδομένα!

Get it on Google Play Download on the App Store