«Ρουκετοβόλο» το Hyundai i20 Rally1 (+video)

Οι δοκιμές εξέλιξης των υβριδικών αγωνιστικών του WRC συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, προκειμένου να είναι άπαντες πανέτοιμοι για τις 20 Γενάρη και την έναρξη της σημαδιακής νέας σεζόν. Όπως πάντα, η αφετηρία του πρωταθλήματος θα δοθεί στο Μόντε Κάρλο. Εκεί δηλαδή όπου βρίσκονται όλες οι ομάδες, «οργώνοντας» τα βουνά. Από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες, αυτή του Hyundai i20 Rally1.

Το αυτοκίνητο που θέλει να επαναφέρει τους Κορεάτες στους τίτλους, οι οποίοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στους Κατασκευαστές το 2019 και το 2020. Παρόλα αυτά, σε καμία από τις δυο χρονιές δεν κατάφεραν να πάρουν τον πολυπόθητο τίτλο στους Οδηγούς, βλέποντας τα πληρώματα της Toyota (Ott Tanak και Sebastien Ogier αντίστοιχα) να δρέπουν δάφνες πρωταθλητή. Το 2021 βρήκε τους Ιάπωνες στο νταμπλ (πάλι με τον Ogier) και τη Hyundai να ετοιμάζεται για την αντεπίθεση της υβριδικής εποχής. Αιχμή του δόρατος, το ολοκαίνουργιο i20 Rally1.

Το νέο αγωνιστικό βασίζεται στο i20 3ης γενιάς και συνδυάζει έναν 1.600άρη τούρμπο τετρακύλινδρο με έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, για μια συνδυαστική ισχύ που την περιμένουμε στα 380 – 400 άλογα. Το ηλεκτρικό μοτέρ δίνει επαναλαμβανόμενες «τονωτικές ενέσεις» με διάρκεια έως τρία δευτερόλεπτα, ενώ χρησιμοποιείται για την κίνηση του αυτοκινήτου στις πόλεις, το service park καθώς και σε επιλεγμένα τμήματα μεταξύ των ειδικών διαδρομών.

Στα αριστερά μπάκετ των 3 διαθέσιμων i20 Rally1 θα πάρουν θέση οι Ott Tanak, Thierry Neuville και εναλλάξ οι Oliver Solberg – Dani Sordo.

Get it on Google Play Download on the App Store