Πανοραμικό σαλόνι με ρόδες (+video)

Επέτειος 100 χρόνων με το… όχημα των επόμενων 100 χρόνων; Αν μιλάμε για την Asahi Kasei από την Ιαπωνία, η απάντηση μάλλον είναι καταφατική, καθώς γιορτάζει τα 100, αποκαλύπτοντας το concept AKXY2.

«Τι είναι τούτο;» είναι η πρώτη αντίδραση κοιτάζοντάς το, και σου φέρνει στο μυαλό τα αυτοκίνητα με τη γυάλινη οροφή που μεταφέρουν τον Πάπα της Ρώμης.Το… εύηχο AKXY2, είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει το μήνυμα «πως οι αξίες για τη βιωσιμότητα, την ικανοποίηση και την κοινωνία θα επηρεάσουν τις ανάγκες της μελλοντικής μετακίνησης στο δρόμο, που θα είναι η αυτοματοποίηση και η ηλεκτροκίνηση», λένε οι φίλοι μας οι Γιαπωνέζοι για τα φουτουριστική κατασκευή τους. Διαθέτει ένα «σπαστό» αμάξωμα, το οποίο από τη μέση κι επάνω συμπληρώνεται από έναν μεγάλο –από άκρη σε άκρη– γυάλινο θόλο. Ο τελευταίος ανεβαίνει κατακόρυφα λες και βλέπουμε ταινία φαντασίας, ενώ μια πόρτα στο πλαϊνό τμήμα του αυτοκινήτου διπλώνει για να παρέχει πρόσβαση των επιβατών στο σαλόνι.

Εξωτερικά, διαθέτει λεπτές μονάδες φωτισμού και αεροδυναμικά καλύμματα τροχών. Το μοντέλο χρησιμοποιεί επίσης ελαστικά, τα οποία είναι κατασκευασμένα από βιολογικά υλικά και έχουν χαμηλή αντίσταση κύλισης. Η φουτουριστική σχεδίαση συνεχίζεται στην καμπίνα καθώς υπάρχει ένα… σκαμπό στη μία γωνία, καθώς και δύο μεμονωμένα καθίσματα με απορρόφηση κραδασμών, τα οποία διαθέτουν ένα «υλικό 3D πλέγματος βιολιγικά κατασκευασμένο» σύμφωνα με την εταιρεία. Επίσης, υπάρχει επένδυση από μικροΐνες, ένα μικρό ξύλινο τραπέζι και μια μινιμαλιστική οθόνη πληροφοριών. Δεδομένου ότι το μοντέλο δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ, μάλλον η γιαπωνέζικη εταιρεία ποντάρει στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά συνεχίζονται. Το concept είναι κατασκευασμένο με τις προδιαγραφές Healthy Car της εταιρείας, όπερ έχουν χρησιμοποιηθεί αντιμικροβιακά υφάσματα και ένας αισθητήρας που  εξασφαλίζει «βέλτιστη ποιότητα αέρα». Το «σαλόνι» συμπληρώνεται από βιώσιμα και ημιδιαφανή – φωτιζόμενα υφάσματα, που συνδέονται με σύστημα φωτισμού οπτικών ινών.

Το concept θα παρουσιαστεί σε μια σειρά από εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής τον Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store