Σαουδάραβας έσπασε μνημείο με Maserati! (+video)

Τις εκτός δρόμου δυνατότητες της Maserati Levante αποφάσισε να εξερευνήσει ένας Σαουδάραβας, αλλά με εντελώς λάθος τρόπο και μέσα στην καρδιά της Ρώμης.

To απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη φημισμένη Piazza Di Spagna, στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, και απαθανατίστηκε από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, βλέπουμε το μεγάλο SUV της Maserati αρχικά να μπαίνει στη ζώνη πεζών και εν συνεχεία να επιχειρεί κατάβαση στη φημισμένη Σκαλινάτα! Η Levante πράγματι αρχίζει να κατεβαίνει τα σκαλιά, μέχρι να συνειδητοποιήσει ο οδηγός της τι κάνει και σταματήσει, προκειμένου να ελέγξει τη ζημιά που προκάλεσε στο αυτοκίνητο – το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ήταν νοικιασμένο.

Πολύ μεγαλύτερες και περισσότερες ήταν οι φθορές που προκάλεσε στο διάσημο μνημείο, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας για την προστασία μνημείων της Ρώμης, προκλήθηκαν ζημιές στα μάρμαρα του 16ου και 29ου σκαλοπατιού του δεξιού τμήματος της σκάλας. Κάποια μαρμάρινα τμήματα τοποθετήθηκαν προσωρινά, ώστε να μπορούν να διέρχονται οι πεζοί. Η συνολική επιδιόρθωση θα απαιτήσει περαιτέρω εργασίες, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος. Κατά τους Ιταλούς, πάντως, υπάρχουν σπασίματα και γρατζουνιές σε αρκετά ακόμα σκαλοπάτια, συνεπώς η αποκατάσταση του μνημείου ούτε οικονομική θα είναι, ούτε γρήγορη.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του ανεύθυνου οδηγού, που αποδείχτηκε να είναι ένας 37χρονος Σαουδάραβας τουρίστας. Τελικά συνελήφθη  στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου και ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για πρόκληση σοβαρών ζημιών σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Get it on Google Play Download on the App Store