Σας αρέσει το νέο μπλε Honda Civic Type R;

H Honda στην έκθεση του Τόκιο μας παρουσίασε το ανανεωμένο Honda Civic Type R. Τώρα στην έκθεση Chicago Auto Show έκανε το ντεμπούτο του στο νέο χρώμα Boost Blue.

Το ανανεωμένο Civic Type R, που προορίζεται για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, διαθέτει ένα ελαφρώς ανανεωμένο παρουσιαστικό, με μικρές σχεδιαστικές πινελιές.

Δείτε ακόμα: Το Honda e κοντράρει το Civic 1.5 λτ. 182 PS

Το άγριο look διατηρείται και ενισχύεται, χάρις στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Στους πλευρικούς αεραγωγούς έχει προστεθεί μια «λεπίδα», όπως έχει γίνει αντίστοιχα και στις πιο απλές εκδόσεις. Το καλύτερο πάντως είναι η νέα προσθήκη του νέου χρώματος με το όνομα  Boost Blue, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά στο Civic Type R. Η καρδιά του κτήνους είναι ο 2λιτρος VTEC Turbo κινητήρας των 320 ίππων (306 ίππους στις Η.Π.Α.). Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω του χειροκίνητου κοντών σχέσεων 6τάχυτου κιβωτίου και με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Διαβάστε επίσης: Τουρκικό Honda Civic Sedan «Type R»

Οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη εντοπίζονται στα φρένα και την ανάρτηση. Για την ακρίβεια, υπάρχουν νέοι διπλοί δίσκοι φρένων και νέα τακάκια αυξημένης αντοχής. Νέο είναι το σύστημα Active Sound Control, που αλλάζει τον ήχο του κινητήρα ανάλογα του προγράμματος λειτουργίας, μέσω των ηχείων. Οι μηχανικοί της Honda αναβάθμισαν το λογισμικό στα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ώστε η κύλιση στην Comfort λειτουργία να είναι καλύτερη, ενώ η Sport και +R παραμένουν ως είχαν για να προσφέρουν την μέγιστη ευχαρίστηση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Honda Civic 1.0 VTEC Turbo 126 PS

Get it on Google Play Download on the App Store