Σερίφης έκανε περιπολικό κατασχεμένη Corvette Z06

Μεγάλος φαν των Need for Speed: Most Wanted και Need for Speed: Carbon φαίνεται πως είναι ένας σερίφης στη Φλόριντα, ο οποίος έσπευσε να «στρατολογήσει» μια κατασχεμένη Corvette C7 Z06 .

Το αρμόδιο γραφείο της κομητείας Εσκόμπια φρόντισε να μην πάει χαμένη μια Z06 προηγούμενης γενιάς, ντύνοντάς τη στα κατάλληλα χρώματα και τοποθετώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει φάρους, σειρήνα, ασύρματο, GPS και σύστημα σύνδεσης με τις βάσεις δεδομένων των αστυνομικών αρχών. Το δίχως άλλο, η επιλογή των χρωμάτων από τον σερίφη της συγκεκριμένης κομητείας ταιριάζει «γάντι» στη σιλουέτα της Κορβέτας, καθώς την κάνουν να μοιάζει με αγωνιστικό έτοιμο να ριχτεί στη μάχη με τα χρονόμετρα.

O κομπρεσοράτος V8 των 6.2 λίτρων παράγει 659 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 881 Nm στις 3.600 σ.α.λ., συνεργαζόμενος με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο (έβγαινε και με 7άρι μηχανικό). Η περιπολική Z06 που βλέπουμε διαθέτει και το προαιρετικό πακέτο Z07, με τα έξτρα αεροδυναμικά βοηθήματα και τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο συνδυασμό ανάρτησης-μπλοκέ διαφορικού, που εξασφαλίζει 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δλ. και τελική 330 χλμ./ώρα. Μην τύχει σε παραβάτη, δηλαδή, να τον πάρει σε κυνήγι.

Η προσθήκη του muscle car στο στόλο των περιπολικών δεν έγινε δίχως αντιδράσεις, πάντως. Πολλοί επέκριναν το γραφείο του σερίφη για το κόστος μετατροπής ενός τέτοιου αυτοκινήτου σε περιπολικό, με τον ίδιο το σερίφη να διαβεβαιώνει πως όλες οι εργασίες πληρώθηκαν μέσω του Escambia County Sheriff Foundation και όχι την τσέπη των φορολογουμένων. Η έτερη «μουτζούρα» έρχεται από τον τρόπο απόκτησης, καθώς ναι μεν η Corvette ήταν κατασχεμένη αλλά ο ιδιοκτήτης της ακόμα δεν έχει καταδικαστεί, παρά κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών. «Ψιλά γράμματα» για τα εκεί όργανα της τάξης, που απολαμβάνουν πια τέτοιο «εργαλείο» εν ώρα καθήκοντος.

Get it on Google Play Download on the App Store