Σίφουνας το Audi Q5 Sportback στον τάρανδο (+video)

Μια από τις καλύτερες επιδόσεις για SUV και Audi ειδικότερα πέτυχε το Q5 Sportback στο τεστ αποφυγής ταράνδου, περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τη δοκιμασία και αγγίζοντας τα 80 χλμ./ώρα στις αλλαγές κατεύθυνσης!

Το γερμανικό crossover μπήκε στους τρεις διαδρόμους ήταν το 45 TFSI, με τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο των 265 ίππων στο μηχανοστάσιο, 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic και σύστημα τετρακίνησης Quattro. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κάποια έξτρα που βοηθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως αερανάρτηση και ζάντες 20 ιντσών (στάνταρ 19), ωστόσο τα μεικτά ελαστικά Pirelli Scorpion Verde ισοσκελίζουν τη διαφορά. Μπορεί να έχουν 255άρι πέλμα και 45άρι προφίλ, όμως η γόμα τους απέχει παρασάγγας από ένα σπορ ελαστικό και τα οφέλη που αυτό προσφέρει σε θέμα πρόσφυσης και αμεσότητας.

Κανένα πρόβλημα για το Q5 Sportback, πάντως, καθώς αποδείχτηκε τόσο ικανό στις απότομες αλλαγές πορείας, ώστε ξάφνιασε τον οδηγό του! Η πρώτη προσπάθεια έγινε δοκιμαστικά στα 75 χλμ./ώρα, με το SUV της Audi να μην γέρνει σχεδόν καθόλου στην αλλαγή από τον πρώτο στο δεύτερο διάδρομο. Η δεύτερη δεν έγινε καν στα 77 χλμ./ώρα, αλλά οι Ισπανοί πέρασαν κατευθείαν στα 79 χλμ./ώρα. Και εδώ, κανένα πρόβλημα για το σπορ Q5, που κατόρθωσε να ξεπεράσει για 4 χλμ./ώρα το RS 3!. Οι μικρές κλίσεις του αμαξώματος, το γρήγορο τιμόνι και η εξαιρετική λειτουργία του συστήματος ελέγχου ευστάθειας μετατρέπουν σε τυπική διαδικασία τις μανούβρες ανάμεσα στους κώνους. Οι οποίοι πήραν μια μίνι «εκδίκηση» στα επόμενα περάσματα, στερώντας για λίγο τη διάκριση στα 80 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store