«Σήματα καπνού» με την BMW M5 CS (+video)

Η άρτι αφιχθείσα M5 Competition Sport είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη BMW παραγωγής όλων των εποχών. Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος τι σημαίνει αυτό, για τα πίσω λάστιχα…

Ο οδηγός των Βαυαρών στο WEC (World Endurance Championship), Connor DiPhillippi, άφησε για λίγο τη M8 GTE και έπιασε την κορυφαία M5. Η CS είναι η πιο σκληροπυρηνική, ελαφριά και δυνατή μορφή της Competition, οπότε η εξαΰλωση των πίσω ελαστικών είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, στη λειτουργία 2WD, απομονώνει τον εμπρός άξονα και καθιστά τη M5 παραδοσιακό πισωκίνητο. Με 636 ίππους και 750 Nm από τον 4.4 V8 twinturbo, δεν θέλει πολύ για να αρχίσει τα σήματα καπνού από τον πίσω άξονα.

Η βάρους 1.795 κιλών BMW (100 λιγότερα συγκριτικά με την Competition) όταν δεν πήγαινε με τις πόρτες, είναι ό,τι ταχύτερο έχουν παρουσιάσει οι Βαυαροί στα 104 χρόνια Ιστορίας τους. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 2,9 δλ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για μοντέλο από το Μόναχο. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως ήδη η Competition έχει μετρηθεί στα ψηλά «2άρια», θεωρείται σίγουρο πως το επίσημο νούμερο είναι απαισιόδοξο. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 306 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store