«Σκορπιός» το Fiat 500e στον τάρανδο (+video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζονται με έναν κάποιο σκεπτικισμό όταν η κουβέντα αφορά τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά, λόγω του μεγαλύτερου βάρους που επιφέρουν οι μπαταρίες. Επιδόσεις σαν αυτές του Fiat 500e στο τεστ αποφυγής ταράνδου, όμως, λειτουργούν ιδανικά ως αντίμετρα στις επικρίσεις.

Το ιταλικό μικρό υπεβλήθη στη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας από το km77.com και λίγο έλειψε να θυμίσει… Abarth! H έκδοση που δοκιμάστηκε ήταν η Berlina των 118 ίππων (η βασική αποδίδει 95 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα), με τροχούς 205/45/17. Παρά τα ελαστικά χαμηλής τριβής Continental ContiEcoContact, το ηλεκτρικό 500 πέρασε το τεστ με την πρώτη προσπάθεια και ταχύτητα 74 χλμ./ώρα. Η καλύτερη επίδοση καταγράφηκε στο 1 χλμ./ώρα παραπάνω, με τις κλίσεις του αμαξώματος να είναι πολύ μικρές και τις αντιδράσεις εύκολα ελέγξιμες.

Ακόμα και στα 76 χλμ./ώρα, το αμάξωμα γέρνει πολύ λίγο. Το μόνο που στερεί από το 500e ένα ταχύτερο πέρασμα, είναι η απώλεια πρόσφυσης από τα εμπρός ελαστικά, που οδηγεί σε υποστροφή και επαφή με τον πρώτο εσωτερικό κώνο του τρίτου διαδρόμου.

Get it on Google Play Download on the App Store