«Σκοτωμός» για χειροκίνητο αγροτικό Toyota

Όσο μειώνονται τα αυτοκίνητα με χειροκίνητη μετάδοση, τόσο αυξάνεται η ζήτηση στα μεταχειρισμένα. To μηχανικό κιβώτιο είναι future classic και αυτό δεν αφορά μόνο τα sportscars. Ακόμα και αγροτικό με χειροκίνητο να βγει σε αγγελία, μπορεί να γίνει χαμός.

Ένα Toyota Tacoma του 1998 έγινε «μήλον της Έριδος» για πάνω από 200 ντίλερ, σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στις Η.Π.Α. Η αρχική τιμή των 6.000 δολαρίων ξεπεράστηκε μέσα σε μόλις 15 δλ., για να κλείσει τελικά σχεδόν στο τριπλάσιο: στις 17.000 δολάρια (14.485 ευρώ). Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να μεταπωληθεί ακόμα υψηλότερα, προκειμένου να έχει κέρδος η μάντρα που το αγόρασε.

Βασικός υπαίτιος για τη ζήτηση που είχε και την τιμή που έπιασε το εν λόγω Tacoma, ήταν το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Τα pick up με μηχανική μετάδοση απαντώνται εξαιρετικά σπάνια στην Αμερική και ακόμα πιο σπάνια βρίσκονται στην κατάσταση του συγκεκριμένου. To οδόμετρο αναγράφει 64.000 μίλια (103.000 χλμ.), το αμάξωμα δεν έχει χτυπήματα, ξεθωριάσματα ή σκουριές, ενώ το εσωτερικό προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που εμφάνιζε όταν ήταν καινούργιο.

Στο δια ταύτα, ένας ατμοσφαιρικός V6 3.4 λίτρων αναλαμβάνει την τροφοδότηση των τεσσάρων τροχών, μέσω του ακριβοθώρητου κιβωτίου. Η απόδοση φτάνει τους 190 ίππους στις 4.800 σ.α.λ. και τα 298 Nm ροπής, επιταχύνοντας το Tacoma στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 10 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 175 χλμ./ώρα τελικής.

Get it on Google Play Download on the App Store